00:08:18 02.05.2024
Stiri

GLODENI // L-au salvat de la MOARTE. Mergea dezbrăcat, noapte, prin zăpadă

Social 08.01.2016 14:30 Vizualizări1677 Autor: Ziarul National


GLODENI // L-au salvat de la MOARTE. Mergea dezbrăcat, noapte, prin zăpadă igp.gov.md

Polițiștii de patrulare au salvat noapte trecută doi bărbați de la îngheț. Primul a fost găsit dormind, pe carosabil, pe traseul Chişinău-Ungheni, la intrare în oraşul Călăraş.

Omul era practic inconştient când a fost depistat de poliţişti şi prezenta semne de hipotermie. În plus,acesta era în stare avansată de ebrietate.

Imediat, poliţiştii l-au urcat în automobilul de serviciu şi l-au transportat la Inspectoratul de Poliție Călăraşi pentru a-i acorda ajutor şi a-i stabili identitatea.

Cel de-al doilea bărbat a fost găsit pe traseul din satul Viişoara spre Duşmanii, raionul Glodeni.

Aseară, la Dispeceratul Nord, a parvenit informaţia, precum că pe acest traseu se deplasează o persoană dezbrăcată şi solicită ajutorul poliţiei.

Imediat, în regiunea respectivă a fost trimis un echipaj de patrulare, care în jurul orei 21:20 a depistat bărbatul, fiindu-i acordat primul ajutor, ceai şi o plapumă pentru a se încălzi. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că are 40 de ani şi este locuitor al satului Duşmanii. Acesta a declarat că împreună cu rudele sale s-a pornit în municipiul Chişinău cu un automobil, proprietarul căruia este verişorului său.

Pe drum, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, verişorul său a oprit maşina și l-a dat afară, fără haină şi încălţăminte, după care a revenit şi i-a aruncat haina şi încălţămintea. Victima a încercat să se întoarcă acasă, însă a simţit că îngheaţă și a decis să solicite ajutor la numărul de urgență 112. Bărbatul a fost transportat la Inspectoratul de Poliție Glodeni, pentru soluţionarea cazului.

Pentru a evita cazurile de hipotermie, Inspectoratul Naţional de Patrulare îndeamnă cetăţenii să îmbrace haine corespunzătoare vremii când porniți la drum, să evite expunerea îndelungată la temperaturi scăzute, să consume lichide calde în cantități mari și să evite consumul de băuturi alcoolice, iar dacă au consumat o cantitate mare de alcool, să evite să părăsească încăperea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md