01:11:15 03.05.2024
Stiri

S-a cherchelit de-a binelea, a urcat la volan și a tamponat patru mașini. Urmărire ca în filme a unui șofer din R. Moldova

Social 04.01.2016 16:01 Vizualizări1247 Autor: Galina Munteanu


S-a cherchelit de-a binelea, a urcat la volan și a tamponat patru mașini. Urmărire ca în filme a unui șofer din R. Moldova

În ultimile şase zile, 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie curent, pe teritoriul R. Moldova au fost depistați și documentați 42 de șoferi în stare de ebrietate, iar şase dintre ei au refuzat să fie testați alcoolscopic.

Un caz grav a avut loc chiar de Revelion, în jurul orei 12.00, pe strada Decebal din municipiul Bălţi. Șoferul unui automobil de marca „Mercedes” a tamponat două mașini aflate în trafic, după care a fugit de la locul accidentului rutier.

În doar câteva minute, acesta a fost reţinut de către forţele de ordine pe o stradă din oraş. Bărbatul se deplasa haotic și nu se conforma cerințelor inspectorilor de a se opri.

Pentru a-l reţine, poliţiştii au fost nevoiţi să-l blocheze pe o stradă din municipiul Bălţi. Acesta a oprit, dar s-a tamponat într-o maşină de serviciu a poliţiştilor şi într-un alt automobil parcat în preajmă.

La volanul mașinii s-a dovedit a fi un locuitor din Bălți de 40 de ani. Acesta conducea autovehiculul în stare de ebrietate, având o concentraţie de alcool de 1,34 mg/l în aerul expirat.

Potrivit legislației în vigoare, concentrația maximă admisibilă de alcool este de 0.15 mg/l în aerul expirat și 0.3 g/l în sânge.

Codului Contravențional al R.Moldova prevede că şoferul care a condus vehicolul în stare de ebrietate ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracţiune, să fie amendat cu până la trei mii de lei şi privat de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la doi la trei ani.

Conform Codului Penal al R.Moldova, conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanţe narcotice, psihotrope sau de alte substanţe cu efecte similar, se pedepseşte cu amendă în mărime de la opt mii de lei până la zece mii, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la trei la cinci ani.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 553 Joia Mare: Tradiții
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md