05:50:07 03.05.2024
Stiri

Premierul desemnat despre votul de mâine din parlament: „Sunt pregătit pentru orice rezultat. Un pas important pentru a schimba R. Moldova la față”

Politică 03.01.2016 13:00 Vizualizări1975 Autor: Ziarul National
Premierul desemnat despre votul de mâine din parlament: „Sunt pregătit pentru orice rezultat. Un pas important pentru a schimba R. Moldova la față”


Candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Sturza, susține că este pregătit pentru „orice rezultat” mâine în parlament, dar afirmă că va merge împreună cu miniștrii propuși pentru a prezenta programul de guvernare și speră să fie cvorum.

„Nu vreau ca guvernul să fie instaurat prin miracol, fiindcă aceste guverne dispar prin miracol. Noi vom merge mâine în parlament să prezentăm programul de guvernare. Sper că va fi cvorum. Sunt pregătit pentru orice rezultat”, a declarat astăzi Ion Sturza după semnarea declarațiilor de integritate de către miniștrii propuși în fața societății civile.

Premierul desemnat afirmă că semnarea acestor declarații de integritate pe proprie răspundere este o ridicare a gradului de responsabilitate a funcționarilor publici.

„Se consideră că facem un exercițiu util pentru societatea moldovenească, un pas nou care va deveni o cutumă pentru R. Moldova, obligatorie”, a declarat Sturza.

Premierul desemnat a mai spus că a trebuit să regândească din mers strategia privind formarea guvernului, de la unul neafiliat politic, până la unul tehnocrat.

Inițial, și-a propus să creeze un guvern neafiliat politic, dar „acest proces a fost deturnat prin comportamentul unor fracțiuni parlamentare”, care „s-au opus fățiș”, iar Partidul Democrat nu și-a dorit dialogul, fiindcă nu are nici astăzi un răspuns oficial de la democrați referitor la invitațiile de a se întâlni pe care le-a lansat.

Apoi, spune Ion Sturza, a vrut să propună miniștri care au absolvit Harvard-ul, dar la această instituție de învățământ li se spune studenților să nu se avânte în „proiecte incerte”. S-a mai gândit la un guvern din „staruri mediatice”, dar unii i-au spus că vor să rămână în spațiul mediatic, iar altora „li s-a îmbolnăvit subit bunica”.

Actualii miniștri propuși în guvernul tehnocrat sunt, susține Ion Sturza, patrioți, oameni integri și profesioniști.

„Mulți consideră fără finalitate acest guvern. Dar e un pas foarte important pentru a schimba la față R. Moldova. Și în ultimele două săptămâni R. Moldova s-a schimbat. R. Moldova se află într-o profundă criză morală, ș-apoi după aceea în criză politică, economică etc.”, a punctat premierul desemnat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md