17:03:47 02.05.2024
Stiri

DOC // Eliminarea MONOPOLURILOR și comasarea unor instituții de stat. Ce prevede Programul de guvernare al Guvernului Sturza 2

Politică 03.01.2016 12:08 Vizualizări1926 Autor: Ziarul National
DOC // Eliminarea MONOPOLURILOR și comasarea unor instituții de stat. Ce prevede Programul de guvernare al Guvernului Sturza 2


Programul de guvernare al Guvernului Sturza prevede mai multe acțiuni menite să asigure implementarea Acordului de asociere cu UE, astfel încât R. Moldova să poată facilita integrarea europeană a R. Moldova.

Documentul prevede comasarea unor instituții de stat, adoptarea unor noi instrumente pentru combaterea corupției și dezvoltarea economiei.

Pe termen scurt, preocupările majore ale Guvernului Republicii Moldova sunt orientate spre înlăturarea riscurilor la adresa securității interne și externe a statului, spre stabilizarea sectorului bancar, spre sancționarea și combaterea fraudelor financiare, spre asigurarea unui echilibru între consolidarea fiscală sustenabilă și impulsionarea dezvoltării economice, precum și spre protejarea veniturilor cetățenilor.

De asemenea, se propune fuzionarea Camerei Înregistrării de Stat și a Camerei de Licențiere, cu oferirea instituției rezultante a statutului de autoritate publică, reducerea tarifelor aplicate antreprenorilor și eliminarea monopolului la exportul de metal.

Identificarea beneficiarilor efectivi ai companiilor înregistrate în jurisdicțiile ce nu implementează standardele internaționale de transparență, inclusiv din zonele off-shore, și asigurarea aplicării standardelor internaționale de transparență prin elaborarea amendamentelor la cadrul legislativ în vigoare, sunt alte prevederi din Programul de guvernare.

Guvernul Sturza își mai propune amendarea legislației pentru eliminarea activității companiilor off-shore din domeniile strategice – bancar, asigurării, mass-media. Propunerea către Parlament a unui proiect de naționalizare a cotelor-părți din acțiunile băncilor comerciale, dobândite cu încălcarea legislației în vigoare și introducerea unei taxe/impozit de lux pentru persoanele fizice cu venituri mari fac parte, de asemenea, din planurile premierului desemnat.

Mai multe din prevederile programului de guvernare al Guvernului Sturza citiți mai jos.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md