Rețeta Tamarei Șchiopu // Conopidă la cuptor, cu pilaf din linte
Această rețetă reprezintă o masă completă, cu toate grupele necesare de nutrienți – proteine din linte și orez, carbohidrați din orez, grăsimi din ulei, fibre vegetale și vitamine din legume. Unde mai pui că are un gust sublim și arată superb!
Ingrediente pentru 6 persoane
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade Celsius.
2.Conopida, usturoiul și morcovul se aranjează pe o tavă de copt.
3.Se amestecă jumătate din ulei, curcuma, chimen, coaja rasă și sucul de lămâie și se toarnă peste legume, amestecându-le ușor. Se coc timp de 25-30 de minute până când se rumenesc.
4.Între timp, se gătește ceapa în restul uleiului într-o cratiță adâncă, timp de 5 minute, să se înmoaie. Se adaugă pasta de Curry (opțional), lintea, orezul și bulionul și se lasă la foc mic 20 de minute. Se stinge focul și se mai ține 20 de minute sub capac, ca să absoarbă tot lichidul.
5.Pilaful de linte se pune în farfurii, peste care se aranjează legumele coapte, apoi se ornează cu frunzele de pătrunjel. Se servește fierbinte.
Târg al Locurilor de Muncă, la Palatul Republicii: 40 de companii vor propune peste 2 000 de locuri de muncă
Cooperarea bilaterală dintre R. Moldova și Marea Britanie, mai intensă de când Rusia a atacat militar Ucraina: Parteneriat mai strâns în domeniile securității și apărării pentru a ajuta Chișinăul să facă față amenințărilor
ANIVERSARE // 20 de ani de la cel mai mare val de extindere al UE, cu 10 state spre Est: „Să reușim să celebrăm următoarea aniversare împreună, cu R. Moldova în calitate de membră a marii familii europene”