12:02:16 01.05.2024
Stiri

VIDEO // Joseph Daul, la Congresul aleşilor locali liberal-democraţi: „PLDM este unicul reprezentant al PPE în Moldova”

Politică 04.04.2015 11:57 Vizualizări2489 Autor: Ziarul National
VIDEO // Joseph Daul, la Congresul aleşilor locali liberal-democraţi: „PLDM este unicul reprezentant al PPE în Moldova”


Peste 1 300 de aleși locali, inclusiv 220 de primari, consilieri raionali şi locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-au adunat astăzi la Palatul Republicii pentru a participa la Congresul Aleşilor Locali ai PLDM să discute despre alegerile locale din 14 iunie curent.

Printre primii vorbitori de la eveniment a fost şi Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, formaţiune care deţine majoritatea în Parlamentul European, declarând că PLDM poate conta pe sprijinul PPE şi urându-i succes în alegerile locale.

„Astăzi, ca și ieri și de fiece dată când partidul dumneavoastră se angajează într-o bătălie electorală, Partidul Popular European vă este alături. Și o face deoarece legăturile care ne unesc sunt trainice și puse sub pecetea încrederii și a loialității. Această relație este una de durată și depășește capriciile vieții politice sau ambițiile personale. PLDM este membru al familiei europene a PPE, PLDM este unicul reprezentant al PPE în Moldova”, şi-a început mesajul proiectat pe un ecran Joseph Daul.

Preşedintele PPE a spus că actualele alegeri locale au, din punctul său de vedere, „o importanță cu totul specială”, întrucât aleşii locali sunt cei care se confruntă direct cu cetăţenii, cu problemele lor şi au posibilitatea să realizeze proiectele necesare pentru fiecare localitate.

„Numeroșii aleși ai PLDM au muncit mult de-a lungul ultimilor ani. Și rezultatele sunt vizibile, le-am constatat eu însumi. Toate aceste eforturi vor fi recompensate. Bineînțeles, dimensiunea locală a acestor alegeri este esențială. Personalitatea candidaților și angajamentul lor în fața cetățenilor vor fi atuuri decisive. Dar mizele la nivel național vor avea de asemenea o influență puternică asupra acestui scrutin. În această privință, țin să salut simțul de responsabilitate de care PLDM a dat dovadă de-a lungul acestor ultime luni”, a afirmat Daul.

Preşedintele celui mai mare partid european a remarcat şi actuala situaţie politică din R. Moldova care „în rezultatul alegerilor nu este cea mai simplă”, dar a accentuat că „PLDM condus de președintele vostru Vlad Filat a știut să ia deciziile, câteodată dificile, care se impuneau pentru a garanta că Republica Moldova își va urma parcursul european”.

„Eu nu uit cât de mult țara dumneavoastră a evoluat într-un context geopolitic deosebit de sensibil. Primirea călduroasă ce i-a fost acordată prim-ministrului Chiril Gaburici la Bruxelles, în special de către șefii de stat și de guvern, și liderii instituțiilor europene, membri ai PPE, nu este decât o ilustrare a încrederii care există în sânul Uniunii Europene în ceea ce privește voința și capacitatea noului Guvern de a implementa reformele necesare și de a veni cu soluții pentru diferitele crize care zguduie țara”, a continuat Daul.

Joseph Daul a promis, la final, că PPE va lucra împreună cu PLDM „pentru ca statul de drept, independenţa justiției și lupta împotriva corupției să fie realizate”, astfel încât integrarea europeană a R. Moldova să poată fi înfăptuită „în termenele cele mai restrânse reunind un număr cât mai mare de cetățeni”.

La eveniment le-a urat succes aleşilor locali ai PLDM şi Radu Sorincă, reprezentantul Partidului Naţional Liberal din România care l-a susţinut pe Klaus Iohannis la Preşedinţia României şi care are un parteneriat cu PLDM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md