16:54:55 07.05.2024
Stiri

„RĂZBUNAREA cruntă” a lui Plahotniuc. E vizat premierul desemnat Ion Sturza

Politică 25.12.2015 14:01 Vizualizări8219 Autor: Ziarul National
„RĂZBUNAREA cruntă” a lui Plahotniuc. E vizat premierul desemnat Ion Sturza


Liderii Partidului Democrat (PD), care anterior se mândreau cu faptul că Ion Sturza a fost premierul R. Moldova din partea formațiunii, au decis să șteargă la propriu acest capitol din istoria sa.

Acest lucru s-a întâmplat după ce mai mulți internauți au identificat pe site-ul formațiunii, la capitolul „Din istoria PDM”, cuvinte de laudă la adresa premierului desemnat de președintele Nicolae Timofti.

„În 1999, în fruntea Guvernului țării vine reprezentantul Mișcării Blocul pentru o Moldovă Democrată și Prosperă, energicul reformator Ion Sturza. În primăvara anului 2000, Mișcarea a fost transformată în Partidul Democrat din Moldova”, scria acum o zi pe site-ul formațiunii.

Peste noapte, cei din PD au decis să radieze numele „energicului reformator” Ion Sturza.

Totuși, numele lui Sturza nu va putea fi radiat dintr-o carte despre istoria Partidului Democrat. În acea carte, care a fost lansată în mii de exemplare la aniversarea de 10 ani de la fondarea partidului, președintele formațiunii, Dumitru Diacov, îi aducea doar laude lui Sturza.

Înainte de a fi desemnat premier, Ion Sturza a spus că e unul dintre fondatorii PD și că nu a scris niciodată cerere de ieșire din partid.

De menționat că actuala conducere a PD s-a arătat deranjată de faptul că președintele Timofti l-a desemnat pe Sturza să formeze guvernul. Democrații îl vor pe controversatul Vlad Plahotniuc în fruntea guvernului și spun că au voturile necesare pentru crearea unei majorități parlamentare.

Aceștia au anunțat că, după ce „candidatul de formă” Ion Sturza nu va acumula voturile necesare în parlament, vor propune președintelui nominalizarea unui candidat susținut de o majoritate de cel puțin 51 de deputați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md