07:23:14 03.05.2024
Stiri

DOVADĂ // Cum manipulează posturile de televiziune controlate de Plahotniuc

Social 23.12.2015 18:07 Vizualizări3455 Autor: Ziarul National
DOVADĂ // Cum manipulează posturile de televiziune controlate de Plahotniuc


După ce premierul desemnat Ion Sturza a semnalat un caz de manipulare informațională din partea posturile de televiziune controlate de Vlad Plahotniuc, Asociația Presei Independente a luat la puricat reportajul difuzat de Publika TV și a găsit dovada.

În reportaj apar mai multe persoane, prezentate drept consătenii lui Ion Sturza din localitatea Pârjolteni, Călărași, care îl critică pe politician și spun că nu au încredere că ar putea să conducă Guvernul.

În timpul interviului, pe fundal se vede tăblița instalată pe clădirea Primăriei din localitatea Pănășești, raionul Strășeni. Astfel a ieșit la iveală falsul - reporterul nu a intervievat locuitorii din satul de baștină al lui Ion Sturza.

Contactat de reprezentantul Asociației Presei Independente pentru a comenta situația, directorul de ştiri la „General Media Grup”, Oleg Cristal, a declarat că nu ştie despre faptul că filmările au fost făcute în două localităţi din raioane diferite.

„Este o noutate pentru mine, trebuie să verific. Am vorbit recent cu reporterul şi mi-a spus că filmările au fost făcute în sate diferite, dar care se află într-o singură comună, localităţi pe care le desparte doar un drum”, a spus Cristal.

Secretarul consiliului local din Pârjolteni, Svetlana Danu, a spus că bărbaţii filmaţi de „Publika TV” nu sunt din sat, dar nici din localitățile vecine – Horodişte și Buda. Până și imaginile utilizate în reportaj au fost filmate în altă parte. „Poduri, drumuri, garduri… nu sunt din localitatea noastră”, a precizat femeia.

După depistarea falsului, reportajul scandalos a fost retras de pe site-ul publika.md.

„Țin să precizez că este ok faptul că unii jurnaliști au vizitat satul meu natal, Pârjolteni. Nu e corect însă că au luat interviuri cu oameni din alte sate (bineînțeles cu ocară la adresa mea) și i-au prezentat pe aceștia ca și cum ar fi fost pământenii mei… Astăzi m-au sunat, indignați, mai mulți dintre consăteni. Manipulare de doi cenți...”, a scris Ion Sturza astăzi pe Facebook.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 601 Joia Mare: Tradiții
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md