Rețeta Tamarei Șchiopu // Trandafiri de Crăciun
Aceste copturi pot fi de post, dacă doriți să respectați Postul Crăciunului în perioada colindelor și sărbătorilor între prieteni. Pentru aceasta folosiți aluat foietaj fără drojdie și fără unt (citiți ingredientele de pe ambalaj).
Ingrediente
Metoda de preparare
1. Amestecăm toate ingredientele într-un bol adânc.
2. Întindem aluatul pe un fundișor, peste care se pune jumătate din amestecul de fructe, într-un strat uniform.
3. Facem o ruladă, pe lungimea foii de aluat și lipim bine marginea, folosind un pic de apă.
4. Presărăm rulada cu un pic de făină și o tăiem în felii de 1,5-2 cm grosime (10-12 bucăți) cu un cuțit zimțat înmuiat în apă rece.
5. Aranjăm fiecare felie pe o tavă cu pergament de copt, cu fața tăiată în sus.
Turtim ușor, să-i dăm forma de trandafir.
6. Punem tava la copt pentru 15-20 de minute, după care trecem trandafirașii pe o rețea metalică să se răcească și presărăm abundent cu zahăr pudră, pentru a crea efectul de zăpadă.
7. Repetăm pașii 2-6 și cu a doua foaie de aluat.
Copturile le servim reci.
FOTO // Maia Sandu, de Ziua Drapelului de Stat: „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim că suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul trebuie apărate de noi toți, mai ales în aceste vremuri tulburi”
O autocisternă din R. Moldova s-a răsturnat în România: Şoferul a decedat
Răsturnare de situație în cazul morții lui Navalnîi. Serviciile secrete americane spun că „probabil” Putin nu a ordonat uciderea lui