16:56:57 03.05.2024
Stiri

Sturza confirmă că Timofti este presat să-l desemneze pe Plahotniuc la funcția de premier, dar zice că va fi nominalizat Leancă

Politică 17.12.2015 15:03 Vizualizări1697 Autor: Raisa Lozinschi
Sturza confirmă că Timofti este presat să-l desemneze pe Plahotniuc la funcția de premier, dar zice că va fi nominalizat Leancă


Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, susține că, deși a avut întâlniri cu președintele Nicolae Timofti, cu liderii de partide și cu ambasadorii din R. Moldova, nimeni nu i-a propus funcția de premier și nici dânsul „nu ar fi acceptat jocul”.

Ion Sturza a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău, că atât în interiorul, cât și în afara R. Moldova există „o îngrijorare” vizavi de situația în care a ajuns țara, că există o mulțime de probleme în sectorul economic, financiar-bancar, energetic etc., lucru pe care i l-a spus și șefului statului în cadrul unei întrevederi private care a avut loc la inițiativa lui Timofti.

„M-a întrebat ce cred despre un guvern tehnocrat. I-am spus că e o situație de avarie și că guvernul trebuie să fie politic, ca să-și ducă mandatul până la sfârșit. Nu știu, a fost un puseu de sinceritate din partea președintelui, dar mi-a spus că este supus unor presiuni de a-l numi pe Plahotniuc candidat la funcția de premier, inclusiv din mediul din care vine, cel judecătoresc. El a spus că nu vrea să fie blestemat de popor și că nu va propune această candidatură. Aștepta să-l susțină ambasadorii și colaboratorii săi care l-au cam părăsit”, a declarat Ion Sturza.

Potrivit premierului, pe urmă s-au dus democrații la președinte și l-au amenințat. „Demisia, dosarele penale nu sunt doar niște speculații. Din păcate, președintele R. Moldova este supus unor presiuni extrem de puternice”, a declarat Ion Sturza.

Fostul premier a mai spus că, mâine, Nicolae Timofti îl va propune la funcția de premier pe Iurie Leancă, iar până marțea viitoare va fi învestit noul guvern.

„Asta-i candidatura PD-ului. Ca să fie clar. Nu-i un lucru neapărat rău. (…) Leancă este o soluție de compromis. PCRM va vota, probabil și unii foști colegi de-ai lui din PLDM”, a declarat Sturza.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că Leancă ar avea „niște polițe de plătit”, mai ales când „nu ai o tinerețe curată” și atât timp cât „țara asta e plină de filme, volume”.

Tot Sturza a spus că fostul premier Iurie Leancă a făcut „o muncă diplomatică enormă” în ultimul an și jumătate pentru a-l face cunoscut pe Plahotniuc în Occident.

Iurie Leancă nu a comentat deocamdată declarațiile lui Ion Sturza.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md