Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte din rubarbă
Rubarba este o plantă asemănătoare cu brusturele, care creşte primăvara devreme în locurile umbrite, prin grădini. Cozile roşii ale frunzelor enorme sunt culese şi folosite în bucătărie, acesta fiind, practic, primul „fruct” din sezon. În cazul în care nu găsiți rubarbă, înlocuiți cu fructe preferate – mere acrii, pomușoare congelate, fragi congelați, vișine în suc, prune.
Pentru baza de fructe
Pentru crusta fărâmicioasă
Mod de preparare
1.Încălzim cuptorul până la 200 de grade C.
2.Ungem cu un pic de unt fundul unui vas de copt, aranjăm fructele într-un strat uniform şi presărăm cu zahăr.
3.La pregătirea aluatului pentru crustă folosim un robot de bucătărie sau o furculiță mare, cu ajutorul cărora amestecăm untul, zahărul, făina şi fulgii de ovăz până când obţinem o consistenţă de fărâmituri de pâine.
4.Masa obţinută o turnăm peste fructele din tavă.
5.Coacem desertul timp de 35 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă. Sucurile din fructe vor clocoti uşor, răzbătând prin crusta rumenită.
Îl servim fierbinte, în farfurioare adânci, cu smântână dulce, cu iaurt sau cu îngheţată. Desertul fierbinte combinat cu îngheţata rece creează o senzaţie unică!
Sfat util
În amestecul de fructe putem adăuga coaja rasă mărunt a unei lămâi sau portocale.
Percheziții la doi PROCURORI cercetați PENAL pentru îmbogățire ilicită
IMPORTANT pentru călători: Dacă aveți un zbor de la Chișinău, trebuie să ajungeți la Aeroportul Internațional Chișinău cu trei ore înainte de decolare
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an