09:39:41 26.04.2024
Stiri

Apariții noi la Eurovision 2016

Monden 12.12.2015 16:16 Vizualizări2911 Autor: Daniela Hadei
Apariții noi la Eurovision 2016


CONCURS // Pe 7 decembrie curent s-a încheiat înscrierea la competiția națională a Eurovisionului din acest an, iar în listă se regăsesc 47 de piese

Cel mai cunoscut concurs internațional de muzică, Eurovision Song Contest, se apropie, iar țările participante au început deja selecțiile concurenților pentru cea de-a 61-a ediţie a Concursului European de Cântec, care se va desfăşura la Stockholm, Suedia.

Modificări în regulamentul de înscriere

Multe surprize frumoase, artişti cu experienţă, dar şi tineri care se lansează pentru prima dată pe scena mare, sunt câteva dintre noutățile competiției naționale Eurovision Song Contest 2016.

Regulile de participare nu s-au schimbat esenţial faţă de anii precedenţi, cu excepția condiției de participare pentru artiștii străini. Dacă anul trecut, în ediția națională a acestui concurs au fost înscriși inclusiv artiști de peste hotare, în această ediție, acest punct din regulament a fost modificat.

„Anul acesta s-a operat o modificare în regulament, astfel, interpreții străini pot participa doar în duet cu interpreți autohtoni. Astfel de duete, însă, nu s-au înscris”, ne-a declarat Iurie Badicu, producător, fost membru al juriului Eurovision Song Contest, selecția internațională.

O competiție „acerbă”

În lista pieselor înscrise pentru concurs regăsim nume celebre ale artiștilor noștri, dar și numele tânărului care a făcut senzație la „X Factor” România, Andrei Ionița.

„Ediția din acest an bucură prin apariții și pare că va avea loc o confruntare acerbă între TOP 5: „Elle”, Cristina Pintilie și Alex Calancea, Lidia Isac, „Doredos” și Diana Brescan. Toate aceste cinci compoziții, dar și artiștii care interpretează îmi plac foarte mult și le-aș da la fiecare câte 12 puncte”, ne-a mai spus Iurie Badicu.

Într-o formulă nouă, trupa „Elle” este formată din Natalia Barbu, Dara și Tania Cergă, artistele care au creat un proiect special pentru concursul internațional de muzică și s-au înscris cu piesa „Tare”.

Aceasta nu este prima participare a Nataliei Barbu, dar nici a Darei. În anul 2007, Natalia Barbu a reprezentat R. Moldova la Helsinki, cu melodia „Fight”, unde s-a clasat pe locul 10. Dara, însă, s-a lansat chiar în cadrul preselecțiilor naționale Eurovision 2012 cu piesa „Open your eyes”.

Nume noi și mai vechi

Printre cele 47 de piese înscrise în concurs se regăsesc piesele interpreților Felicia Dunaf, Doinița Gherman, Katherine and „Litesound”, trupa „Elle”, Diana Brescan, Rafaella, Samir Loghin, Valeria Pasha, Valentin Uzun, Serj Coston, Cristina Pintilie și Alex Calancea, trupa „Big Flash Sound”, trupa „Priza”, Andrei Ionița și Onoffrei, trupa „Doredos”, Viola Julea, Lidia Isac, Ana Gulko și mulți alții.

Audițiile live, unde juriul va selecta 24 de piese pentru semifinalele din 23 şi 25 februarie, vor avea loc pe 19 decembrie, iar marea finală se va desfăşura pe 27 februarie.

Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată la Eurovision Song Contest de către cântărețul ucrainean, Eduard Romanyuta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md