15:25:55 26.04.2024
Stiri

Încă un director de centru medical, DEMIS cu SCANDAL. „Noul șef are dosare penale, dar este susținut de PD”

Social 11.12.2015 16:35 Vizualizări2221 Autor: Stela Mihailovici


Încă un director de centru medical, DEMIS cu SCANDAL. „Noul șef are dosare penale, dar este susținut de PD”

De la numirea democratei Ruxanda Glavan în funcția de ministru al Sănătății, scandalurile nu mai contenesc. Unul după altul au fost demiși directorii celor mai importante instituții medicale din republică, dar au fost inițiate schimbări și în raioane.

Angajații din domeniul medical se plâng că demiterile se fac pe criterii politice, iar funcțiile de conducere sunt preluate de persoane susținute de Partidul Democrat.

Un scandal a izbucnit recent și la Cupcini, Edineț. Directorul Centrului de Sănătate din localitate, Mihai Nistor, a fost demis după un an și jumătate de activitate, chiar dacă avea un mandat de cinci ani.

Medicul spune că a fost chemat pe 7 decembrie la ședința Consiliului Raional, unde aleșii locali urmau să voteze pentru demisia sa.

„Aveau decizia pregătită deja. Au prezentat o informație eronată despre mai multe nereguli care ar fi în centrul medical, dar nici nu au venit să verifice. Un consilier a propus să fie formată o comisie care să vină în inspecție, dar nu s-a acceptat. Eu am prezentat argumente pentru orice fapt, nu am avut nicio mustrare până acum, dar oricum demisia mea era decisă. A fost o decizie politică”, afirmă Mihai Nistor.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii raionali au ales un nou director pentru Centrul de Sănătate Cupcini, numind-o în funcție pe Lilia Șontea. Aceasta a fost anterior șef interimar al instituției, dar a fost înlăturată de la conducerea instituției după ce Inspecția Financiară depistase mai multe nereguli.

„Trebuia să fie organizat un concurs, dar consilierii au numit-o în funcție imediat. Ea a avut anterior mai multe încălcări în timpul lucrului. S-a întâmplat să completeze cartelele pacienților în timp ce ei erau plecați peste hotare. Nu pot să spun că nu este un specialist bun, dar este foarte arogantă. Angajații trebuie să meargă în genunchi în fața ei”, a adăugat Mihai Nistor.

Mai mulți angajați ai instituției erau deciși să iasă la protest, dar au fost amenințați că vor rămâne fără lucru.

„Noi am scris o scrisoare Cancelariei de Stat în care am scris toate neregulile. Nu a fost organizat un concurs. Doamna Șontea nu are cazier juridic curat, are dosar penal pentru fals în acte publice și abuz în serviciu. Nu a fost motivată demisia domnului Nistor. Am vrut să protestăm, dar am fost chemați în cabinet și amenințați că toți vom pleca acasă, dacă facem gălăgie. Doamna Șontea spune deschis că este susținută de PD”, afirmă Maria Bârsan, asistentă șefă la Centrul de Sănătate Cupcini.

Contactat telefonic pentru a comenta decizia scandaloasă a Consiliului Raional de numire în funcție a noului director, vicepreședintele raionului Edineț, Gheorghe Pulbere, a refuzat să vorbească. După ce a aflat subiectul discuției, a declarat că este ocupat, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md