08:25:11 04.06.2024
Stiri

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, COMEMORAȚI în mai multe capitale ale lumii

Social 30.10.2015 12:57 Vizualizări1171 Autor: Victoria Bortă


Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, COMEMORAȚI în mai multe capitale ale lumii istoria.md

La 23 de ani de la trecerea în nefiinţă a cuplului Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, în mai multe capitale europene va fi proiectat filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”, în regia Leontinei Vatamanu.

Evenimentele sunt organizate de Diaspora Unionistă în colaborare cu Blocul Unității Naționale și vor avea loc în perioada 30 octombrie – 14 noiembrie în principalele capitale europene: Londra, Paris, Roma, Madrid, Atena, Dublin, dar și peste Ocean - în SUA și Canada.

„Moartea celor doi artişti a reprezentat o tragedie naţională. Deşi au trecut mai bine de două decenii de când cei doi nu mai sunt printre noi, creaţia lor va rămâne veşnic vie. Ei sunt părinţii muzicii patriotice din perioada renașterii naționale”, a declarat Serghei Petrovschi, președintele Asociației „Moldova Vision” (Dublin, Irlanda).

Organizatorii mulțumesc producătorilor Leontina Vatamanu și Virgiliu Mărgineanu de la OWH Studio pentru deschiderea lor față de această idee.

„Ne bucurăm că românii plecați departe de casă nu îi uită pe Ion și Doina, care sunt mai mult decât niște artiști - au fost și rămân adevărați apostoli ai românismului care au luptat pentru reîntregirea neamului românesc. Este datoria noastră să le transmitem mesajul mai departe”, a declarat reprezentantul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu.

Documentarul „Te iubesc, Ion şi Doina” este o producție OWH Studio şi a fost realizat în 2014 la inițiativa familiei, cu suportul Asociaţiei Obşteşti „Două Inimi Gemene”, Ministerului Culturii, Guvernului Republicii Moldova și al Primăriei Municipiului Chişinău.

Ion și Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui grav accident rutier, produs în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md