01:48:13 04.06.2024
Stiri

„Avocații nu mai au ACCES la Vlad Filat. Nimeni nu cunoaște ce se ÎNTÂMPLĂ cu el”

Politică 24.10.2015 15:04 Vizualizări7079 Autor: Ziarul National
„Avocații nu mai au ACCES la Vlad Filat. Nimeni nu cunoaște ce se ÎNTÂMPLĂ cu el”


Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vadim Pistrinciuc, este îngrijorat de faptul că avocații nu mai au acces la Vlad Filat, iar de când a fost transferat la Penitenciarul nr. 13 nimeni nu știe ce se întâmplă cu el și care e starea liderului partidului.

„Ieri, după ședința de judecată, președintele Vlad Filat a fost transferat din izolatorul CNA. De ieri avocații nu mai au acces la el. Nimeni nu cunoaște nimic despre ce se întâmplă și de starea dlui Filat”, a scris Pistrinciuc pe o rețea de socializare.

Deputatul consideră că se admite un abuz, se încalcă drepturile omului. „Îngrădirea accesului avocaților, izolarea totală în condiții necunoscute este un abuz grav. O încălcare gravă a drepturilor omului. Nici nu e vorba de justiție! Dar, cel mai important, se demonstrează clar obscuritatea acestui caz”, a mai scris acesta.

Amintim că magistrații Curții de Apel au decis ieri ca Vlad Filat să rămână în arest pentru 30 de zile, așa cum a dictat Judecătoria sectorului Buiucani duminica trecută. Ulterior, Filat a fost dus din izolatorul Centrului Național Anticorupție, unde s-a aflat până ieri, la Penitenciarul nr. 13 de pe str. Tighina din capitală.

Explicația pe care au primit-o inițial avocații de la CNA a fost că „nu mai sunt locuri” în izolatorul în care a fost plasat Vlad Filat până acum. Ulterior, li s-a spus că nu ar mai fi locuri în izolator, pentru că acolo s-ar face reparații.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md