09:02:25 03.06.2024
Stiri

Autoritățile LOCALE din R. Moldova și România își dau mâna la Sibiu, la Adunarea GENERALĂ a Consiliului Autorităților Locale de pe ambele maluri ale Prutului: „Împreună în Uniunea Europeană”

Actualitate 17.09.2021 09:38 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National


Autoritățile LOCALE din R. Moldova și România își dau mâna la Sibiu, la Adunarea GENERALĂ a Consiliului Autorităților Locale de pe ambele maluri ale Prutului: „Împreună în Uniunea Europeană”

Autoritățile publice locale din R. Moldova și România se vor întruni la Sibiu, România, unde în perioada 16-19 septembrie curent va avea loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale de pe ambele maluri ale Prutului, cu genericul „Împreună în Uniunea Europeană”.

La evenimentul organizat de Asociația Comunelor din Romania și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) participă și deputatul Petru Frunze, vicepreședintele Comisiei administrație publică din Parlamentul R. Moldova. Acesta a fost invitat de președintele Asociației comunelor din România, Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Bai, Județul Dâmbovița, și de președintele CALM, Tatiana Badan, primarul satului Selemet, raionul Cimișlia.

În cadrul sesiunii vor fi discutate posibilitățile de avansare în domeniul administrației publice locale.

De asemenea, oficialii vor face un schimb de experiență în acest domeniu și vor trece în revistă modalitățile de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale în cadrul instituțiilor europene.

Prima ședință a Consiliului Autorităților Locale din România și R. Moldova a avut loc în anul 2013, la Chișinău. Acordul dintre cele două asociații presupune schimb de experiență între primăriile din ambele state, promovarea descentralizării, consolidarea autonomiei locale și dezvoltarea unor proiecte comune.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md