10:27:40 03.06.2024
Stiri

Adrian Dupu, șeful DRRM din Guvernul României: „Ziua Națională a R. Moldova este o zi în care este nevoie de unitate și solidaritate care să garanteze implementarea tuturor proiectelor care pot apropia și mai mult R. Moldova de România și de UE”

Actualitate 27.08.2021 09:34 Vizualizări2169 Autor: Ziarul National
Adrian Dupu, șeful DRRM din Guvernul României: „Ziua Națională a R. Moldova este o zi în care este nevoie de unitate și solidaritate care să garanteze implementarea tuturor proiectelor care pot apropia și mai mult R. Moldova de România și de UE”


În cei 30 de ani de independență a R. Moldova, România a fost aproape de toți cetățenii R. Moldova pentru a sprijini apropierea republicii de România și UE, declară Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din Guvernul de la București.

Într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Independenței R. Moldova, oficialul român arată că Declarația de Independență adoptată la Chișinău pe 27 august 1991 „a eliberat din strânsoarea dură a vremurilor milioane de speranțe și câteva generații de cetățeni care și-au asumat cu fermitate dreptul la libertate”.

CITIȚI și România, primul stat care a recunoscut independența R. Moldova: Ministrul de Externe de la Chișinău, chemat imediat la București să semneze regimul liberalizat de vize, care a ușurat deplasările românilor de pe un mal pe celălalt al Prutului

„În toți acești ani, România a fost aproape de toti cetățenii din stânga Prutului și a făcut întotdeauna ceea ce trebuie pentru a sprijini drumul dificil al Republicii Moldova către spațiul economic și cultural căruia aparține de drept. Astăzi, la ceas aniversar, într-un context extrem de favorabil pentru evoluțiile viitoare ale întregii societăți, Ziua Națională a Republicii Moldova este o zi în care este nevoie de unitate și solidaritate națională care să garanteze implementarea tuturor proiectelor care pot apropia și mai mult Republica Moldova de România și de Uniunea Europeană.

La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, tuturor cetățenilor!”, a declarat șeful DRRM, Adrian Dupu.

Amintim că, la evenimentul festiv dedicat Zilei Independenței R. Moldova, organizat în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, va sta alături de președintele Maia Sandu și președintele României, Klaus Iohannis, dar și șefii statelor polonez și ucrainean, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md