07:28:47 02.06.2024
Stiri

Deputat PAS, noi REPROȘURI la adresa procurorului GENERAL: „Nu a trimis niciun dosar în instanță în privința lui Plahotniuc, nu a convins INTERPOLUL să-l anunțe în căutare… Stoianoglo trebuie să PLECE”

Actualitate 12.08.2021 18:59 Vizualizări9568 Autor: Ziarul National
Deputat PAS, noi REPROȘURI la adresa procurorului GENERAL: „Nu a trimis niciun dosar în instanță în privința lui Plahotniuc, nu a convins INTERPOLUL să-l anunțe în căutare… Stoianoglo trebuie să PLECE” stiri.md


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a sperat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, va acționa mai hotărât în privința „grupurilor criminale”, însă afirmă că a așteptat degeaba.

„Este inadmisibil modul în care Veaceslav Platon a fost lăsat să fugă din țară! Am ezitat până acum să-l critic pe Stoianolgo, pentru că speram, până în ultima clipă, că va începe să acționeze decisiv împotriva grupurilor criminale. Nu a fost să fie. Fuga lui Platon a fost ultima picătură care a umplut paharul celorlalte eșecuri”, a scris Marian pe Facebook, după ce Comisia juridică numiri și imunități a aprobat astăzi un proiect de lege care va permite revocarea procurorului general.

Citește și: Procurorul general Stoianoglo a RENUNȚAT la concediu ca să conteste „legea Litvinenco” la Curtea Constituțională

Potrivit lui Radu Marian, timp de aproape doi ani Alexandr Stoianoglo nu a trimis niciun dosar de rezonanță în judecată. „Nu a trimis niciun dosar în judecată privința lui Plahotniuc, nu a convins Interpolul să-l anunțe în căutare pe Plahotniuc. Oameni din grupul Șor, participanți la frauda bancară, sunt încă în libertate. Pionii lui Plahotniuc se plimbă bine-merci: Borsekta, Andronachi sau Iaralov. Nu a întreprins nicio mișcare privind finanțarea ilegală a partidelor politice și multe multe altele”.

Sursa citată nu exclude că Alexandr Stoianoglo ar avea intenții bune, dar îl atenționează că „timpul nu așteaptă”.

„Am crezut că Stoianolgo are intenții bune și nu exclud că încă le are. Dar din frică, ezitare, sau lipsă de voință, nu vrea să acționeze. Concluzia poate fi doar una - Alexandru Stoianoglo trebuie să plece”, a conchis deputatul PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md