10:06:17 03.06.2024
Stiri

Alexandr Stoianoglo şi-ar coordona mesajele cu Veaceslav Platon: „Sper că reacţia uşor OBRAZNICĂ a Procuraturii nu a fost redactată la Londra, chiar dacă nu m-aş mira..."​; „Stoianoglo nu a fost și nu este independent”

Actualitate 11.08.2021 08:30 Vizualizări4024 Autor: Ziarul National
Alexandr Stoianoglo şi-ar coordona mesajele cu Veaceslav Platon: „Sper că reacţia uşor OBRAZNICĂ a Procuraturii nu a fost redactată la Londra, chiar dacă nu m-aş mira...


Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, sugerează că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, şi-ar coordona mesajele cu Veaceslav Platon, fugit din R. Moldova după alegerile parlamentare anticipate.

Am văzut reacţia uşor obraznică a Procuraturii Generale. Sper că nu a fost redactată la Londra, chiar dacă nu m-aş mira. Fără a intra în mari discuții teoretice, vă spun ce înţeleg eu prin statul de drept.

Statul de drept este atunci când hoţii stau la puşcărie, dar nu la Londra. Statul de drept este atunci când procurorii nu lasă să iasă din ţară un miliard şi se fac că plouă. Statul de drept este atunci când deciziile judecătoreşti nu se vând ca la piaţă, iar dreptatea nu este doar numai pentru cei care au maşini şi vile scumpe şi milioane furate pe cont", a declarat Litvinenco.

Ministrul a mai adăugat că toate problemele în justiţia noastră vin de la impunitate, „atunci când hoţii nu se tem că vor fi pedepsiţi": „Dar aceste timpuri au trecut. Şi oamenii vor vedea asta în curând".

Şi deputatul PAS Dumitru Alaiba a explicat de ce Stoianoglo trebuie să plece.

„Nu am crezut în bunele intenții ale lui Stoianoglo pentru nici măcar o zi. Ține de modul în care a acceptat să fie făcut procuror general. Acest mod se numește în popor „cu orice preț”. În 2019, Dodon a schimbat Guvernul Sandu pe procurorul general Stoianoglo. Așa un șah juca el atunci, nu? Stoianoglo nu a fost și nu este independent. Sunt zeci de argumente ca Stoianoglo să plece.

Să admitem că noi greșim, că suntem incompetenți sau nu vedem lucrurile corect. Să presupunem că Stoianoglo e victima unei campanii de denigrare, așa cum se pretinde. Dar acum, când e clar că zilele îi sunt numărate, un om independent, un om care nu e încurajat de partenerii prieteni („Privet, Veaceslav”) să stea până la urmă, ar pleca demult de bunăvoie. Pentru că doar așa ar pleca cu capul sus.

Nu și Stoianoglo. Totuși, el trebuie să plece. Eu nu vreau să mai pierd cinci ani de zile până îi expiră mandatul. Timpt de doi ani am văzut cât de iscusit este la mușamalizări. Ajunge. Din zecile de motive din care procurorul general Stoianoglo trebuie să-și dea demisia, niciunul nu ține de etnia sa. Nu promovați ura interetnică în țara noastră. Corupția nu are etnie", a mai spus Alaiba.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md