17:25:50 04.06.2024
Stiri

Dosarul „Metalferos”: 16 persoane REȚINUTE, inclusiv patru POLIȚIȘTI. Schemă privind fraudarea întreprinderii de stat

Actualitate 04.08.2020 11:45 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
Dosarul „Metalferos”: 16 persoane REȚINUTE, inclusiv patru POLIȚIȘTI. Schemă privind fraudarea întreprinderii de stat ZdG


Descinderile de luni ale angajaților Procuraturii Generale și Serviciului de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos” s-au soldat cu reținerea a 16 persoane.

Potrivit Procuraturii Generale, printre cei reținuți se numără și patru polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații.

CITIȚI și Cine ar fi persoanele REȚINUTE în urma perchezițiilor de astăzi efectuate de PG, SPIA și SIS la Inspectoratul Național de Investigații al IGP. Acțiunile au loc în cadrul dosarului „Metalferos”

Cele 31 de percheziții ale oamenilor legii au avut loc la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei „Metalferos”, prin intermediul cărora erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați.

„Măsurile întreprinse au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei”, cităm dintr-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

CITIȚI și DOC // Procurorii dezvăluie câte identități are Vlad Plahotniuc: De la Plakhotnyuk Vladimir la Novak Vladislav

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

CITIȚI și Prețul cu care Guvernul a scos la vânzare SA „Metalferos”: Socrul unui deputat democrat și nașul lui Dodon, funcții înalte la această întreprindere

Menționăm că polițiștii reținuți ar fi făcut parte din grupul care i-ar fi fabricat dosarul omului de afaceri Valentin Eșanu, care a fost încarcerat aproape doi ani, după ce a protestat și a dezvăluit schemele de la „Metalferos”, unde metalele erau procurate de către anumite firme la prețuri mici, iar apoi vândute peste hotare cu alte sume, profitul fiind încasat de intermediari, nu de către întreprinderea de stat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.06.2024 08:30 ZiarulNational EDITORIAL // ​Ambiguitatea strategică...

03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md