17:33:33 02.06.2024
Stiri

Prințesa Diana ar fi împlinit azi 59 de ani. Lista evenimentelor petrecute cu 24 de ore înainte de tragicul accident

Monden 01.07.2020 10:45 Vizualizări1691 Autor: Ziarul National
Prințesa Diana ar fi împlinit azi 59 de ani. Lista evenimentelor petrecute cu 24 de ore înainte de tragicul accident


Moartea Prințesei Diana a fost unul dintre cele mai triste evenimente ale anului 1997. Frumoasa mamă a Prințului William a decedat, în urma unui accident de mașină, la finalul verii. La acel moment, vestea tristă a strâns șiruri de lacrimi la nivel mondial, iar la Londra fanii nu au întâziat să depună flori, candele sau coroane în fața Palatului Buckingham. Astăzi, Diana ar fi împlinit frumoasa vârstă de 59 de ani și cu siguranță s-ar fi bucurat să îi vadă crescând pe cei trei nepoți.

Viața Prințesei Diana a fost demnă de un roman. Având în vedere amploare și povestea impresionantă a fostei soții a Prințului Charles, cârțile nu au încetat să apară, iar viața personală și cea publică au stat la baza numeroaselor documentare și pelicule ce au marcat istoria frumoasei femei în familia regală.

În 1981, Prințesa Diana se căsătorea cu Prințul Charles. Cuplul a fost mult timp una dintre cele mai îndrăgite perechi din familia regală. Numită de către public și „Prințesa Inimilor”, soția lui Charles a inspirat și impresionat o lume întreagă. Viața personală a Dianei a fost însă marcată de numeroase evenimente mai puțin plăcute, cel mai important dintre acestea fiind relația extraconjugală a lui Charles cu Camila Parker.

În 1996 cei doi și-au spus adio și a fost pronunțat divorțul. Un an mai târziu, Diana a început o relație cu Dodi al Fayed, poveste de iubire care s-a încheiat din păcate la data de 31 august 1997, când amândoi și-au pierdut viața în tragicul accident de mașină din Paris.

Prințesa Diana s-a născut la data de 1 iunie 1961, în Sandrigham, Regatul Unit. Astăzi Diana s-ar fi bucurat de cei doi copii ai săi din mariajul cu Charles, Prințul William și Prințul Harry. Cei doi fii ai „Prințesei Inimilor” au devenit la rândul lor părinți, iar micuța Charlotte, fiica lui Kate și a lui William semănă bine cu frumoasa ei bunică.

Diana și Dodi al Fayed, împreună în ziua decesului

A fost una dintre cele mai triste zile din istoria monarhiei britanice. Data de 31 august 1997 a adus un val de tristețe pentru Regatul Unit. Diana și iubitul ei, Dodi al Fayed se aflau în Paris, orașul în care și-au pierdut și viața în aceeași zi.

Iată, potrivit USA Today, o listă a evenimentelor petrecute cu 24 de ore înainte de tragicul eveniment:

30 august

Ora 16:30: Diana și iubitul ei Dodi al Fayed ajung la Hotelul Ritz din Paris, deținut de milionarul egiptean Mohamed al Fayed. Cei doi au folosit ușa din spate pentru a intra în incinta locației și s-au cazat în Apartamentul Imperial.

Orele 17:40 – 18:30: Dodi a fost văzut la magazinul de bijuterii Repossi, iar mai târziu în aceeași seara două inele ar fi fost livrate la Apartamentul Imprial de la Hotelul Ritz.

Ora 19:00: Diana și Dodi au părăsit hotelul pe intrarea din față, s-au urcat în mașina bărbatului și au plecat locuința familiei acestuia, din apropierea Arcului de Triumf.

Ora 21:50: Cuplul se reîntorcea la hotelul deținut de familia Fayed și lua masa la restaurantul L'Espadon, după ce rataseră rezervarea de la Benoit Paris, din cauza paparazzilor care îi urmăreau. La acel moment, personalul localului le-a recomandat să le servească masa în cameră, pentru a se putea feri și mai bine de fotografii sub acoperire.

31 August 1997

Ora 00:20: Cuplul părăsește hotelul printr-o ieșire de serviciu alături de garda de corp Trevor Rees-Jones și se urcă într-o mașină marca Mercedes. Cei trei urmau să fie conduși la apartamentul familiei Fayed de către unul dintre membrii securității de la Ritz.

Potrivit biografului Anderson, șoferul de la Ritz ar fi consumat două pahare de alcool înainte de a se urca la volan.

Aproximativ 00:23: Mașina în viteză se ciocnește frontal de un stâlp din beton, din pasajul Pont de l'Alma, din Paris. Accidentul s-ar fi produs în încercarea de a depăși mașinile cu paparazzi. Fayed și Paul garda de securitate de la Ritz, au murit pe loc. Bodyguradul Trevor a fost singurul care a reușit să surpaviețuiască până dimineața.

Aproximativ 1:20: După ce ar fi reușit să o stabilizeze pe Prințesa Diana, medicii au transportat-o cu ambulanța la spital.

Ora 4:00: Este anunțat decesul Dianei.

Sursa: b1tv.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md