07:32:30 03.06.2024
Stiri

Nantoi, Brega și Urechean comentează rezultatele alegerilor: „BRAVO”

Partide/Comunicate 15.06.2015 14:18 Vizualizări4509 Autor: Raisa Lozinschi
Nantoi, Brega și Urechean comentează rezultatele alegerilor: „BRAVO”


Candidatul Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, Oazu Nantoi, care a luat 10,17 la sută din voturile pentru șefia capitalei, afirmă că este mulțumit de rezultat, la fel ca și blocul din partea căruia a candidat.

„Este important ca în Chișinău să se întâmple ceva de-acum încolo, astfel încât să nu mai voteze numai persoane de peste 50 de ani, dar și cele de peste 18 ani. În opinia mea, este alarmant când tinerii nu participă la vot”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Oazu Nantoi.

Întrebat dacă pentru turul doi de scrutin va avea un mesaj de susținere pentru unul dintre cei doi candidați care se vor duela, liberalul Dorin Chirtoacă și socialista Zinaida Greceanîi, Nantoi a spus că alegătorii au peste 18 ani și știu ce au de făcut.

„Ar trebui să avem un dialog cu Dorin Chirtoacă să vedem în ce măsură suntem capabili la acțiuni coordonate”, a încheiat Oazu Nantoi.

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Serafim Urechean, a exclamat: „Bravo!”, atunci când l-am întrebat cum comentează rezultatele votului din capitală.

„Eu respect opinia publică, mai ales când este exprimată prin vot. Le mulțumesc celor care au fost de partea mea, adică nu de partea mea, dar de partea unui oraș mai curat și mai frumos. Am mai spus că fiecare popor are conducătorii pe care îi merită. Eu am conștiința curată”, ne-a spus Urechean care a acumulat 2,97 la sută din sufragii.

Fostul primar al capitalei a mai spus că apreciază gestul PLDM care a optat pentru candidatura sa apolitică, dar crede că rezultatul său slab a fost influențat inclusiv de „factori externi”.

„Țara e în mare pericol. Uitați-vă ce se întâmplă în Găgăuzia, la Bălți, la Orhei”, a mai adăugat Urechean.

Iar candidatul Partidului „Democrația Acasă”, Oleg Brega, a anunțat că va contesta rezultatele alegerilor.

„S-au făcut prea multe fraude, publicitate ilegală în timpul campaniei și noi am sesizat CEC-ul, dar acesta nu a reacționat. Este și cazul de ieri de la Durlești unde au votat 24 de persoane înscrise la aceeași adresă. Numai pentru acest lucru alegerile trebuiau anulate”, ne-a spus Brega pentru care și-au dat votul 4 054 de persoane sau 1,38%.

Întrebat dacă își va îndemna susținătorii să voteze unul dintre candidații care au ajuns în turul doi, Oleg Brega a fost tranșant: „Nu! Exclus!”.

„Alegătorii mei sunt prea inteligenți ca să urmeze sfaturile mele. Cei doi candidați sunt prea compromiși, unul a spus public că va frauda alegerile numai să câștige, iar cealaltă amenința în 2009 că va împușca în copii. Eventual, poți să-i învăț cum să strice buletinele pentru a-și exprima un vot de protest”, a mai declarat Brega pentru Ziarul NAȚIONAL.

Menționăm că liberalul Dorin Chirtoacă a acumulat, la alegerile de ieri, 37,57% din voturi, iar socialista Zinaida Greceanîi – 35,69%.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md