00:17:49 04.06.2024
Stiri

Mihai Ghimpu, în turul II? „Acest lucru se va întâmpla numaidecât, dacă UNIONIȘTII din R. Moldova vor da dovadă de solidaritate şi de înţelegere”

Partide/Comunicate 09.10.2016 15:34 Vizualizări1998 Autor: Ziarul National
Mihai Ghimpu, în turul II? „Acest lucru se va întâmpla numaidecât, dacă UNIONIȘTII din R. Moldova vor da dovadă de solidaritate şi de înţelegere” Facebook


Curentul unionist din R. Moldova este în continuă creștere, iar acest fapt o să-l avantajeze pe candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de președinte, Mihai Ghimpu, să ajungă până în turul II la alegerile din 30 octombrie. De această părere este deputatul liberal, Iurie Dârda, care alături de colegii săi merg în teritoriu pentru a face agitație în favoarea candidatului PL.

„Din ceea ce văd eu şi colegii mei, fiecare al treilea om cu care contactăm (şi e vorba de oameni de diverse etnii, cu diverse statute sociale, de diferite profesii etc.) îmbrăţişează unionismul. Adică, cu o anumită doză de aproximaţie se poate de spus că o treime din societatea noastră deja îşi doreşte Unirea cu România, iar alte circa 20% văd în unire o oportunitate pentru a trăi mai bine. Aceasta înseamnă că deja la această etapă putem vorbi de un bazin electoral exact – 30% de unionişti convinşi şi de un potenţial bazin pentru extinderea unionismului – 50%. Şi ambele bazine sunt în continuă creştere”, a declarat acesta într-un interviu pentru tribuna.md.

Potrivit lui Dârda, faptul că unionismul este în creștere îl avantajează direct pe Mihai Ghimpu. „Cei mai mulți unioniști își leagă speranțele de Mihai Ghimpu. Dar lucrurile nu trebuiesc privite atât de îngust. Mihai Ghimpu a declarat că el nu are nevoie de funcţia de preşedinte doar ca de o funcţie în sine, ci de o posibilitate reală pentru a realiza Unirea. Consecvenţa în declaraţii şi acţiuni, ataşamentul faţă de valorile naţionale sunt extrem de importante atunci când evaluăm şansele candidaţilor la Preşedinţie ce se plasează pe segmentul unionist”, a spus deputatul.

Mai mult, Iurie Dârda afirmă că sunt șanse mai ca Mihai Ghimpu să ajungă și în turul II după scrutinul din 30 octombrie. „Acest lucru se va întâmpla numaidecât, dacă și curentul unionist din R. Moldova va da dovadă de solidaritate şi de înţelegerea faptului că ni se oferă o şansă istorică de a face Unirea. Mai mult ca atât, trebuie să înţelegem cu toţii că trecerea lui Mihai Ghimpu în turul doi ar însemna şi victoria candidatului unionist în alegeri. Or, în turul doi, candidatul unionist va fi susţinut şi de electoratul proeuropean, care încă nu e unionist. Acest electorat va avea de ales între un candidat al Rusiei şi un candidat unionist. Alegerea pe care o va face cred că este evidentă”, a subliniat acesta.

Continuarea pe tribuna.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md