01:51:33 04.06.2024
Stiri

Rusia se pregătește pentru un RĂZBOI nuclear

Știri 09.10.2016 12:30 Vizualizări2454 Autor: Ziarul National
Rusia se pregătește pentru un RĂZBOI nuclear Sursa: playtech.ro


Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt din ce în ce mai instabile, existând șanse mici ca lucrurile să se îmbunătățească în curând.

În urmă cu două zile, preşedintele rus Vladimir Putin a suspendat un acord ruso-american privind eliminarea rezervelor de plutoniu, care ar putea să fie folosite pentru construirea unor focoase. Această decizie e controversată, tocmai pentru că a existat un pact prin care atât rușii, cât și americanii, ar fi trebuit să scape de 34 de tone de materiale nucleare.

Acum, guvernul rus a lansat oficial un exercițiu de simulare a unui război nuclear, pentru a se asigura că țara e pregătită pentru o astfel de situație.

„Schizofrenicii din America îşi ascut armele nucleare pentru Moscova”, a anunțat postul de televiziune Zveda TV, controlat de către ministerul rus al Apărării. Exercițiul va dura trei zile și este condus de Ministerul pentru Apărare Civilă, Urgenţe şi Eliminarea Consecinţelor Dezastrelor Naturale (EMERCOM), cu implicarea a 200.000 de angajaţi ai serviciilor de urgenţă şi cooperarea a peste 40 de milioane de civili.

„Exerciţiul va simula protecţia nucleară, chimică şi biologică a angajaţilor şi civililor în timpul unor situaţii de urgenţă. De asemenea, plănuim să evaluăm protecţia împotriva incendiilor, apărarea civilă şi protecţia umană din cadrul instituţiilor sociale şi a clădirilor publice”, potrivit unui comunicat EMERCOM, citat de The Independent. De asemenea, vor fi desfăşurate centre de monitorizare a radiaţiilor, precum şi a particulelor chimice şi biologice în zonele de urgenţă.

Între timp, pentru a fi cu un pas în față, rușii îşi modernizează arsenalul nuclear prin introducerea unei noi generaţii de focoase nucleare cu rază lungă de acţiune, a unor lansatoare de rachete mobile şi a unor submarine capabile să lanseze arme nucleare. EMERCOM şi-a anunţat și planul de construire a unor buncăre în metropola Moscova, care ar putea să adăpostească întreaga populaţie a capitalei într-o astfel de situație extrem de delicată.

Un război între cele mai mari puteri militare ale lumii în ziua de azi ar putea avea consecințe dezastruoase asupra societății umane. Acest lucru a fost confirmat încă o dată de generalii americani, în cadrul unei conferințe în care era discutat viitorul forțelor armate.

„Un conflict convențional în viitor ar fi extrem de letal și rapid. Viteza cu care se vor desfășura evenimentele ne vor solicita abilitățile. De asemenea, din cauza vitezei cu care mașinile vor putea lua decizii în viitor, există posibilitatea ca oamenii să nu se poată adapta, astfel încât am putea redefini relațiile dintre ei și roboți ”, a declarat generalul William Hix.

Potrivit Daily Mail, Hix a atras atenția și asupra amenințărilor reprezentate de dezvoltarea militară a Chinei și a Rusiei, ale căror armate devin din ce în ce mai mari și mai tehnologizate. Astfel, mulți dintre cei de la Pentagon se pregătesc pentru violențe de care nu au mai avut parte din timpul războiului din Coreea.

Sursa: playtech.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md