Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă cu ciuperci și ouă de prepeliță
Ingrediente
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade C.
2.Se fierb ouăle de prepeliță timp de două minute, se clătesc sub apă rece, apoi se curăță.
3.Spanacul se opărește timp de două minute sau se dezgheață, dacă e congelat, și se scurge apa din el.
4.Aluatul se întinde și se taie în două pătrate egale. Se așază pe tava de copt. Cu vârful cuțitului se întretaie marginea de 1 cm, care se unge cu ou bătut.
5.Spanacul stors se amestecă cu ciupercile, ceapa, tomatele și semințele pregătite. Se condimentează bine și se aranjează pe centrul tartelor, așa încât marginea unsă cu ou să rămână neacoperită.
6.Tartele pot fi puse la frigider și păstrate până la ora servirii.
7.Se coc timp de 20-25 de minute, până când marginea e crescută și rumenă.
8.Ouăle de prepeliță de taie în jumătate și se aranjează pe tarte.
9.Se presară cu piper negru măcinat.
10.Este servită cu o salată verde sau cu varză de Bruxelles călită.
Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei pentru a folosi doctrinei bolșevice, una din consecințele suferite de țările intrate sub dominația URSS după cel de al Doilea Război Mondial
Nicolae Negru // Ne despărțim de Băsescu sau eu cu cine votez la europarlamentare?
Agricultori din R. Moldova, vizite de studiu în Germania și Austria pentru a prelua experiența funcționării camerelor agricole