Este sigur că românul Ştefan Stoica nu va conduce naţionala şi în următoarele preliminarii, după ce nu a convins în cele 3 partide în care a îndeplinit interimatul.

Igor Dobrovolski este principalul candidat pentru funcţia de selecţioner. Liber de contract, acesta a mai condus în trecut prima reprezentativă a ţării. Dacă nu se va ajunge la un acord cu Dobrovolski, alţii doi candidaţi sunt Lilian Popescu şi Ion Testemiţanu, ultimul fără experienţă în antrenorat. 

Dobrovolski s-a născut la data de  27 august 1967 în satul Markovo, regiunea Odesa (Ucraina). După ce a dominat fotbalul sovietic în anii 90, devenind campion olimpic, şi-a încheiat cariera de jucător în 2005 la formaţia Tiligul Tiraspol, unde devine antrenorul acesteia. În anul 2006, Federaţia Moldovenească de Fotbal îi face propunerea să preia echipa naţională a Moldovei la care Dobrovolski răspunde afirmativ. El a antrenat echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova în perioada 2006-2009. Sub conducerea lui Dobrovolski, Selecţionata Republicii Moldova a înregistrat cele mai bune rezultate din istoria sa, acumulând 12 puncte în preliminariile pentru Euro 2008 şi a urcat pe treapta 37 mondială. A mai antrenat Dacia Chişinău în perioada 2010-2013, unde a câştigat titlul naţional în sezonul 2010-2011.

Ca fotbalist, Dobrovolski a jucat la echipele: Nistru Chişinău, Dinamo Moscova, CD Castellón, Servette FC, Genoa 1893, Marseille, Atlético Madrid, Fortuna Düsseldorf şi Tiligul-Tiras Tiraspol. În perioada când acesta juca la Marseille, clubul a câştigat Liga Campionilor, mai exact prima ediţie a competiţiei în noul format adoptat în 1992.