După ce Colegiul Disciplinar l-a scos basma curată pe Oleg Melniciuc, avocata a contestat decizia şi cere pedepsirea judecătorului. Luarea unei hotărâri a fost, însă, amânată. 

Avocatul Aliona Dragomir îl acuză pe judecătorul Oleg Melniciuc de atitudine nedemnă în procesul de înfăptuire a justiţiei, dar şi de atitudine părtinitoare faţă de clientul său, prezentând câteva înregistrări audio în acest sens.

Deşi Completul de Admisibilitate a concluzionat că există o bănuială rezonabilă că Oleg Melniciuc a încălcat legea, Colegiul Disciplinar a încetat procedura disciplinară împotriva acestuia. Atunci doar doi din opt membri au pledat pentru sancţionarea judecătorului.

Avocata, însă, nu s-a dat bătută şi a depus o contestaţie la Consiliul Superior al Magistraturii.

Oleg Melniciuc nu s-a prezentat la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, solicitând examinarea chestiunii în lipsa sa. Anterior el a negat învinuirile.

După deliberare, membrii CSM au decis să amâne examinarea subiectului. Melniciuc, însă, spune că nu va veni nici la următoarea şedinţă.

Nu este pentru prima dată când Oleg Melniciuc ajunge în atenţia opiniei publice din cauza comportamentului său. Acum trei ani, magistratul i-a numit pe jurnaliştii prezenţi în cadrul unui proces de judecată "răpănoşi". Totodată, Melniciuc s-a numărat printre judecătorii care au condamnat tineri participanţi la protestele din aprilie 2009.

De menţionat că magistratul este finul de cununie al preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi. A fost numit preşedinte al Judecătoriei sectorului Râşcani din capitală în anul 2013, în pofida faptul că şeful statului i-a respins candidatura în această funcţie pe motiv că ar fi încălcat codul de etică de mai multe ori şi ar fi examinat dosare aflându-se în conflict de interese.

Recent, Comisia Naţională de Integritate a dispus iniţierea unui nou control în privinţa preşedintelui Judecătoriei sectorului Râşcani al capitalei. Magistratul este suspectat că nu şi-a declarat toată averea pe care o deţine. Asta în condiţiile în care presa a scris că mama lui Melniciuc, o pensionară de 77 de ani, care a lucrat toată viaţa în colhoz, are imobile în valoare de peste patru milioane de lei în capitală.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.