PLDM a decis că nu există premise pentru convocarea Consiliului Național

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Luni a avut loc şedinţa comună a Biroului Permanent Central şi a fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care a fost totalizat procesul de consultări, din perioada 1 – 5 decembrie, cu PD, PL și grupul Leancă.

La şedinţă s-a decis că nu există temei şi premise pentru convocarea Consiliului Politic Naţional al PLDM, pe motiv că părţile participante la consultări nu şi-au expus clar şi tranşant poziţia referitoare la modelul şi condiţiile de creare a viitoarei majorităţi parlamentare.

„Conştientizând situaţia gravă în care se află Republica Moldova şi cetăţenii ţării, necesitatea depăşirii crizei politice, cerem partidelor, care s-au angajat în consultări pentru constituirea majorităţii de guvernare, să-şi anunţe în mod urgent şi public poziţia privind premisele de atingere a acestui obiectiv”, se arată într-un comunicat al PLDM.

Anterior, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că PD nu a răspuns la cele trei condiții ale partidului: demisia lui Candu, premier tehnocrat și scoaterea instituțiilor din captivitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...