Printre cele mai citite ştiri se numără şi cea despre audierile din Parlament pe tema jafului de miliarde din sistemul bancar. Procurorul general, directorul CNA, ministrul în exerciţiul al Finanţelor, guvernatorul BNM şi şeful SIS au fost chemaţi în Parlament pentru a oferi detalii din ancheta jafului din sistemul bancar. Audierea lui Corneliu Gurin s-a desfăşurat în secret pentru că aşa au decis deputaţii din PD, PCRM şi PL. La următoarele rapoarte, deputaţii au hotărât să deschidă uşa. În cadrul şedinţei, şeful CNA a declarat că ştie cine este naşul acestei fraude, dar a refuzat să dea şi nume. Ştirea a fost citită de circa 33 de mii de ori.

Aproape 22 de mii de vizite are şi ştirea cu anunţul de la Banca Naţională a Moldovei precum că, în zilele următoare, moneda euro se va aprecia semnificativ faţă de leul moldovenesc din cauza evoluţiilor de pe piaţa internaţională. Responsabilii de la banca centrală dau vina pe deciziile luate de Banca Centrală Europeană cu privire la politica monetară, care au provocat o apreciere semnificativă a cursului euro faţă de dolar.

Topul celor mai accesate ştiri continuă cu cea care precizează că preşedintele României Klaus Iohannis nu a ratificat împrumutul de 150 de milioane de euro, aşa cum anunţaseră unele surse mass-media de la Bucureşti. Documentul a fost anterior întors spre reexaminare în Parlament pe motiv că „nu există certitudinea continuării procesului de reforme” în Republica Moldova. Decretul semnat de liderul de la Cotroceni se referă la ratificarea celui de-al patrulea şi al cincilea Protocol adiţional la Acordul semnat în aprilie 2010 între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, prin care statul român a alocat ţării noastre un ajutor de 100 de milioane de euro. Ştirea a fost citită de peste 21 de mii de ori.

A intrat în top şi declaraţia ambasadorului UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, care a precizat că experţii europeni veniţi în ţara noastră în cadrul misiunii de evaluare a instituţiilor de drept, nu vor rezolva problemele din justiţia moldovenească. Oficialul spune că UE poate doar să ofere sfaturi, iar responsabilitatea de a face ordine în acest sector le revine autorităţilor. Pirkka Tapiola a reiterat că ritmul de implementare a reformelor în sectorul Justiţiei a încetinit, iar acest fapt influenţează negativ climatul de afaceri. Ştirea despre acest subiect a acumulat circa 20 de mii de accesări.

Şi declaraţiile făcute de judecătorul român Cristi Danileţ în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV au fost de interes pentru vizitatorii Jurnal.md. Magistratul CSM de la Bucureşti a declarat că politicienii care controlează tot mecanismul de justiţie face din Republica Moldova un stat captiv, iar în jaful din sistemul bancar a fost implicată nu o singură persoană, ci o întreagă reţea, de la responsabilii de la bănci, la cei din procuratură şi justiţie. Articolul respectiv a înregistrat peste 19 mii de vizite.

Topul se încheie cu ştirea despre suspendarea de către Curtea Constituţională a hotărârii Parlamentului privind demiterea celor patru directori ai ANRE. Aceştia au fost înlăturaţi din funcţie la iniţiativa fracţiunii PSRM, care, după doi ani de activitate a celor patru demnitari, a invocat abateri în procedura de numire. Oficial, nu este vorba despre demitere, ci despre anularea numirii în funcţie. Pentru asta au votat deputaţii comunişti, socialişti şi liberali. Ulterior, la sesizarea a patru deputaţi, inclusiv preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, magistraţii constituţionali au suspendat demiterea conducerii ANRE, iar pe marginea deciziei Legislativului se va expune pe 8 decembrie. Ştirea de pe Jurnal.md a fost citită de 18 mii de ori.