(VIDEO) Sărbătorile au început la New York cu iluminarea bradului din Rockefeller Center

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Profunda emoție generată de atentatele de miercuri din California nu a împiedicat orașul New York să dea startul sărbătorilor cu tradiționala aprindere a luminițelor uriașului brad instalat în piața Rockefeller Center.

La ora 20.58 locală, în total 45.000 de beculețe au fost aprinse în pomul de 24 de metri înălțime instalat într-unul dintre locurile cele mai vizitate de turiști, în prezența a sute de persoane. Bradul a fost adus dintr-o pădure din statul New York și a străbătut sute de kilometri până în emblematica piață Rockefeller, unde a fost instalat la 6 noiembrie, așteptând să fie împodobit și aprins.

Este vorba de un brad norvegian în vârstă de 80 de ani, cântărind 10 tone și care a fost ornat cu o ghirlandă de lumini colorate în roșu, alb și verde legate de un cablu lung de 8 kilometri. Pomul va rămâne aprins zilnic, între orele 17.30 și 23.30, până la 7 ianuarie, cu excepția ultimei zile a anului când cele 45.000 de luminițe vor fi tot timpul aprinse.

În vârful bradului a fost instalată, ca în fiecare an din 2004, o stea luminoasă creată de firma Swarovski, încrustată cu 25.000 de cristale și având un diametru de 3 metri. Aprinderea instalațiilor a avut loc în mijlocul unor ample măsuri de securitate care au fost întărite după atentatele de la Paris și atacul armat soldat cu moartea a 14 persoane la San Bernardino.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a numeroși artiști și a primarului orașului, New York, Bill de Blasio, care a apăsat butonul. Au interpretat cu această ocazie colinde sau cântece de Crăciun artiști precum britanicul Sting, americanul James Taylor, italianul Andrea Bocelli și canadianul Michael Bublé.

Bradul din Rockefeller Center face parte dintr-o tradiție de peste șapte decenii care se respectă cu strictețe prin aducerea unor conifere din toate colțurile țării, pe pământ, mare sau aer.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...