Parlamentul a constituit o comisie de anchetă privind concesionarea Aeroportului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul a constituit joi o comisie de anchetă ce va evalua felul în care au fost executate angajamentele din contractul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Din cadrul comisiei vor face parte nouă deputați, membri ai tuturor partidelor parlamentare. Preşedintele comisiei a fost ales Iurie Ţap de la PLDM, iar din ea vor mai face parte liberal-democratul Angel Agache, socialiștii Vasile Bolea şi Oleg Lipskii, democrații Sergiu Sîrbu şi Vlad Andronache, liberalul Ion Casian și alți doi deputați comuniști, care vor fi delegați ulterior.

Potrivit autorilor, în condițiile în care există dubii în legătură cu faptul că firma concesionară și-a îndeplinit obligațiunile, precum și în contextul declarațiilor că o parte din banii delapidați de la Banca de Economii ar fi mers la Aeroport, este necesară o anchetă parlamentară în acest sens.

„În prezent Aeroportul nu a devenit mai bună decât la momentul concesionării. Din cele trei obiective stabilite în contract, până în prezent a fost realizat doar unul – parcarea. Pista și modernizarea terminalului încă nu au fost finalizate. Trebuie să vedem care sunt motivele”, a declarat liberal-democratul Tudor Deliu.

Urmează ca peste două luni comisia să prezinte un raport de anchetă în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...