Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu va dezvălui dovezile comerţului cu produse petroliere între Turcia şi grupul extremist Statul Islamic.

„Principalul lucru este sa dispunem de aceste informaţii şi sa le folosim în activitatea noastră, axata în primul rând nu pe probarea a ceva, ci în lupta împotriva terorismului. Aceste informaţii sunt utilizate în lupta împotriva terorismului”, a declarat Peskov.

Anterior, preşedintele turc a declarat că guvernul sau nu este atât de necinstit pentru a cumpăra ţiţei de la terorişti.

„Dacă acest lucru va fi probat, atunci mândria noastră naţională va impune ca eu sa demisionez” – a spus jurnaliştilor Erdogan, la summit-ul internaţional privind schimbările climatice de la Paris.

„Noi nu suntem atât de necinstiţi încât să cumpărăm petrol de la terorişti. Dacă se dovedeşte că am făcut-o, voi părăsi scaunul meu (de preşedinte). Dacă există dovezi, să le prezinte, să le vedem”, a adăugat el.

Reacţia lui Erdogan survine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că decizia Turciei de a doborî bombardierul rusesc Su-24 a fost determinata de dorinţa de a asigura securitatea canalelor de contrabandă cu petrol din teritoriile controlate de gruparea SI.