PLDM și PD au convenit să înceapă negocierile în format mai larg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

PLDM și PD au convenit marți ca începând de miercuri să demareze negocierile în format mai larg, cu participarea PL și a deputaților din grupul Leancă, a anunțat președintele PD Marian Lupu.

Lupu s-a arătat deranjat de condițiile impuse de către PLDM privind constituirea unei noi alianțe de guvernare, propunându-le liberal democraților să negocieze în format mai larg.

„Noi suntem gata să discutăm diferite opțiuni. Însă trebuie să ne așezăm cu toții la masa de negocieri. Continuând aceste discuții separate nu vom avea șanse de izbândă. De asta am propus ca miercuri să ne așezăm la masa de negocieri toate partidele proeuropene și deputații neafiliați”, a declarat Marian Lupu după consultări cu PLDM.

De cealaltă parte, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a spus că cei din PD nu au oferit niciun răspuns la cele trei condiții impuse: premier apolitic, scoaterea insistuțiilor din captivitate și demisia lui Andrian Candu.

„Colegii de la PD au propus ca să discutăm în format deplin și să decidem acolo asupra acestor subiecte. Urmează să informăm biroul central și fracțiunea partidului, pentru a discuta această situație și să convenim asupra unei ore când ne vom întâlni în format mai larg”, a declarat Streleț.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...