LIVE (FOTO și VIDEO) Val de proteste în întreaga țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestele începute la 6 septembrie în Chișinău și continuate în regim non-stop în Orașul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale se extind în toată țara.

Cetăţenii Republicii Moldova s-au adunat duminică la un miting de protest organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, în capitală şi în alte şapte centre regionale.

Update: Mii de persoane s-au adunat astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, alăturându-se protestului organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. Oamenii au venit cu drapelul Republicii Moldova şi cel al Uniunii Europene, manifestând împotriva acţiunilor ilegale şi furturilor din sectorul bancar.

Valentin Dolganiuc, în PMAN. „Despre furtul miliardului nu se mai vorbește. Aeroportul Chișinău continuă să fie în mâna bandiților. Suntem furați inclusiv prin tarifele la gaze naturale și energei electrică. În prezent, fiecare cetățean este dator cu 10 mii de lei, începând de la cel care s-a născut, până la omul în etate. Oare acesta nu e genocid? Partenerii de dezvotare au înțeles, în sfârșit, că Republica Moldova este un stat capturat și au încetat finanțarea, iar statul a intrat în incapacitatea de plată. Acum se dă bătălia înte popor și oligarhi, între democrație și oligarhie, dar să știți că poporul va învinge”, a spus vicepreşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Valentin Dolganiuc.

Update: Sute de polițiști se află în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a asigura securitatea și a împiedica posibile altercații, acolo unde se desfășoară o nouă manifestație amplă de protest.

Echipați cu scuturi și bâte, polițiștii au înconjurat Guvernul.

Astăzi se anunță proteste în 8 centre regionale, la Chişinău, Hânceşti, Bălţi, Soroca, Orhei, Cahul, Ungheni şi Căuşeni.

12313963_565404640279434_1637197977526026125_n

Sursa: Facebook/Renchez Mihai

Jpeg

Sursa: Jurnal.md

Update: Sute de persoane protestează la această oră la Hânceşti, Bălţi, Soroca, Orhei, Cahul, Ungheni şi Căuşeni.

Membrul Consiliului CMAN Alexandru Cozer afirmă că în momentul în care Filat a ajuns la puşcărie a început numărătoarea inversă pentru această guvernare.

Alexandru Cozer, Cahul. „Trebuie să fim puternici și uniți, pentru că aici nu este ca în Europa sau România, unde după câteva zile de protest, Guvernul și-a prezentat demisia. Aici sunt hoți și criminali mult mai nesimțiți decât acolo. Dacă vom fi puternici și vom lupta în continuare ne vom scoate țara din captivitatea oligarhică. Politicienii compromiși vor pleca, deoarece, această clasă politică și-a tăiat craca de sub picioare. Vedeți cum Lupu se lingușește pe lângă toți și cerșește voturi pentru a-l face pe Plahotniuc premier. Nu va găsi voturi. În momentul în care Filat a ajuns la puşcărie a început numărătoarea inversă pentru această guvernare. Plahotniuc mulţi ani va sta la puşcărie şi va răspunde pentru durerea părinţilor noştri care au fost nevoiţi să plece peste hotare”, a declarat Alexandru Cozer, membru al Consiliului CMAN, delegat din partea Platformei Civice Demnitate și Adevăr.

PMAN. Sursa: Facebook/Anatol Durbală

PMAN. Sursa: Facebook/Anatol Durbală

Updape: Vasile Năstase, în PMAN: Această guvernare este cea mai criminală din toţi anii de independenţă; Despre oligarhul Plahotniuc vorbeşte deja întreaga Europă.

Vasile Năstase, în PMAN: „Situaţia din Republica Moldova este gravă, o cunoaşteţi cel mai bine. Unul dintre aceste instrumente prin care putem să îngenunchem această mafie, să punem la punct acest banditism instituţionalizat, este modificarea Constituţiei. Vrem un președinte care să lupte pentru fiecare revendicare a poporului. Trebuie să revizuiască sacul de medalii pe care le-a dat la tot felul de impostori de-al de Plahotniuc, Filat, etc. Protestăm deja de un an. Despre acest criminal Plahotniuc vorbşte deja întreaga Europa. Aceste haimanale au majorat taxele la energia electrică şi gaze. Tarifele la lumină sunt umflate din cauza lui Plahotniuc şi Şevciuk care au au forme căpuşe şi ne fură lunar de 12,5 milioane de euro”, a declarat Vasile Năstase.

Update: Expertul economic Sergiu Tofilat, în PMAN:Autorităţile şi organele de forţă protejează fraudele de la Moldovagaz. Guvernanţii au ştiut de ilegalităţile de la Moldovagaz încă acum trei ani, dar nu au întreprins nimic, a declarat expertul economic Sergiu Tofilat în cadrul protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care se desfăşoară concomitent manifestaţiile antiguvernare de la Soroca, Orhei ,Bălţi, Hânceşti, Cahul şi Ungheni.

Autorităţile şi organele de forţă protejează fraudele de la Moldovagaz. Nu au făcut nimic trei ani, iar acum ne ung ochii că se apucă de treabă. În ajunul protestului din septembrie, ANRE a anulat scumpirea tarifelor. Acum ei mimiează nişte controale la Moldovagaz pentru că se tem că noi protestăm. În 2012 ANRE a făcut control la Moldovagaz şi sunt cinci hotărâri publicate pe site despre toate neregulile depistate. Toate materialele au fost transmise la Procuratură, la Parlament, CNA. Deci ei de 3 ani ştiau ce se întâmplă la Moldovagaz. Controlul a depistat peste 200 de milioane de lei fraudate. Din banii noştri se procurau materiale de 3-4 ori mai scumpe decât cele pe piaţă. Banii se duceau în companiile off-shore în loc să ajungă la Gazprom. Astfel s-au mărit artificial datoriile, iar Moldovagaz vine la ANRE şi cere majorare de tarife”, a declarat Sergiu Tofilat.

Expertul economic a transmis că guvernanții vor trebui să răspundă în fața legii și a poporului pentru inegalitățile comise.

„Nu-mi place când cineva mă consideră prost. Vreau să-i spun domnului Gurin că poporul nu-i prost şi ştie foarte bine adevărul. O să vină vremea când veţi răspunde pentru lispa de acţiuni”, a conschis expertul economic.

Protest la Bălți. Sursa: Facebook/Stanislav Pavlovschi

Protest la Bălți. Sursa: Facebook/Stanislav Pavlovschi

Updape: Jurnalistul Constantin Cheianu, care a participat până la această oră la protestul organizat de Platforma „DA” la Orhei s-a întors la Chișinău, unde a transmis că „autoritățile de la Orhei au stins lumina, iar oamenii au mers și au protestat la primărie. După 3 minute lumina a fost aprinsă. Aceasta înseamnă puterea poporului”.

„Vin de la Orhei acolo unde de asemenea a fost organizat un protest. Putea să nu aibă loc pentru că autorităţile de acolo au stins lumina. La un moment dat, oamenii au propus să mergem la primărie să protestăm şi să cerem lumină. Ne-am dus, am protestat, eram gata să intrăm în clădire şi în trei minute ne-au dat lumină. Aşa trebuie să procedăm toţi. Oamenii de la Orhei m-au rugat să transmis că, dacă autoritățile nu vor micșora tarifele la gaze naturale și elergie electrică, pe care le-au majorat de curând, orheienii vor bloca traseul Chișinău – Bălți, astfel încât nimeni să nu poate trece. Tot ei m-au rugat să vă transmit că trebuie să organizăm proteste în zile de lucru, atunci când lucrează și bandiții, ca să le înconjurăm clădirile”, a transmis Cheianu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...