Reproducem mai jos mesajul Angelei Gonţa:

„Urmăresc cu mult interes declaraţiile Departamentului Instituţiilor Penitenciare în legătură cu condiţiile de detenţie ale lui Vlad Filat. Potrivit DIP, acesta citeşte cărţi în bibliotecă, face sport şi i se serveşte masa în cameră de trei ori pe zi. Are cele mai bune condiţii de trai: boiler, televizor şi „matras” (saltea). Nu ştiu dacă DIP evită să spună sau ziariştii evită să întrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe această cale, ţin să le mulţumesc că le-au acceptat. Ar fi putut să găsească motive să nu o facă. Totuşi după ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat două celule, Vlad Filat a fost recent mutat în a treia. De această dată - în subsol.

În primul caz, motivul a fost plângerea unui deţinut. În al doilea - celula a rămas fără lumină din cauza unei pene de curent. Pana de curent a afectat doar o singură celulă. Întâmplător sau nu, „panele de curent” din penitenciar au loc în timp ce sunt anunţate noi termene privind constituirea Guvernului. Nu este exclus că generatorul de energie electrică de la penitenciarul nr. 13 să fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care şi-a asumat să lupte cu corupţia, iar ca să fie şi mai convingători, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numărul 13, penitenciarul s-a ales repede-repede cu un şef nou. Să fie oare iar vorba despre coincidenţe?

În timp ce un alt învinuit în cazul BEM îşi petrece vacanţele în Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, în speranţa că va ceda psihic. Mă întreb iar: de ce să-i faci asta unui om împotriva căruia procurorii susţin că au probe suficiente să-l trimită în instanţă?

Cu riscul ca lui Vlad Filat nu doar să i se interzică să vorbească cu presa, nu doar să fie încătuşat în subsol, dar să i se confişte şi pixul şi foile, las asta aici.”