Timofti cheamă din nou fracțiunile la Președinție; Cu cine se va întâlni vineri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce s-au amânat consultările cu fracțiunile parlamentare programate pentru joi, președintele Nicolae Timofti invită partidele la Președinție vineri.

Timofti va discuta cu PLDM, PD și PL în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. Primii, la 11:00, se vor prezenta la consultări cei din PD, la 11:45 se vor prezenta liberalii, iar la 12:30 liberal-democrații.

Comuniștii și socialiștii au refuzat să participe la consultări.

Totuși, sunt șanse mici să se ajungă la un consens, în condițiile în care cei din PD nu au răspuns deocamdată solicitărilor PLDM, de a se crea condițiile eliberării justiției din captivitatea lui Vladimir Plahotniuc, demisia președintelui Parlamentului Andrian Candu și desemnarea unui premier tehnocrat.

Atât democrații cât și liberalii au respins ideea unui premier tehnocrat, în timp ce Andrian Candu a spus că deocamdată nu se poate pune problema unei demisii din partea sa.

Mai mult, în ultimele zile, democrații au evocat ideea că nu ar mai conta partidele care vor forma următoarea majoritate parlamentară, ci mult mai important este ca o astfel de majoritate să fie creată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...