(VIDEO) Apelul tinerilor ruși către europeni: „Să ne unim și să le dăm o lecție teroriștilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți tineri din Federația Rusă au transmis un mesaj video tinerilor din Europa, recomandându-le să se unească forțele împotriva terorismului.

În filmulețul de 3 minute, tinerii, care au în fundal Piața Roșie din Moscova, le vorbesc europenilor despre război și teroare, despre amenințările teroriste care ar putea pune stăpânire pe marile metropole.

Rușii fac apel la unitate, cerându-le europenilor care în aceste zile trec prin momente de teroare, să se alieze împotriva aceluiași inamic comun: terorismul. „Într-o lume care a devenit tot mai mică și mai nesigură, singura cale de a birui rămâne unitatea”, spun tinerii care au postat acest mesaj.

„Mă adresez celor care trăiesc în Franța, Italia, Spania, Germania, Croația și în restul Europei. Vreau să vorbesc cu voi, așa cum fac rușii – de la inimă la inimă. Înțeleg durerea, teroarea și confuzia mai bine decât oricine altcineva. Simt panica prin care treceți pentru că străzile orașelor în care v-ați născut nu mai sunt sigure. Când terorișii au ocupat școli, spitale și teatre în Rusia, voi ați ieșit în stradă, într-un gest de compasiune, cu lumânări în mâini. Îmi aduc aminte de asta. Astăzi eu sunt cea care aduc flori la Ambasada țării voastre” se arată în mesajul tinerilor din Rusia.

Totodată, tinerii ruși nu ezită să învinuiască europenii de propagandă împotriva rusă, pentru că spun ei „de fiecare dată, mass media de la voi spunea: Putin exagerează. Trupele noastre sunt cele care aduc lumină și prosperitate oamenilor și apără valorile eterne ale democrației și libertății”.

„Voi ați crezut în mass-media și în timpul ce noi ne luptam să distugem grupări de militanți prin păduri. Și am început să ne obișnuim cu sentimentul de insecuritate din stradă. Ne obișnuisem cu ideea că există un război al exterminării și că în acest război nu mai există orașe sigure”, se mai arată în mesajul video.

„Dacă tu, vecinul meu, nu mă vei auzi, mâine nu voi mai fi nici eu, nici tu. Hai mai întâi să salvăm lumea și apoi te poți juca cu sancțiunile cât vrei. Poate nu sunt cel mai bun vecin, dar eu nu vă arunc orașele în aer și nici nu vă ucid cetățenii”, se mai arată în mesaj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...