Americanii au instituit Ziua Recunoştinţei pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru recoltele bogate din anul respectiv. Este o sărbătoare de familie, în care membrii acesteia se reunesc în jurul unei mese festive de la care nu lipsesc friptura de curcan şi plăcinta de dovleac. Astfel marchează Ziua Recunoştinţei şi angajaţii Ambasadei SUA la Chişinău. Într-un filmuleţ postat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, ambasadorul James Pettit spune că este recunoscător Republicii Moldova pentru oamenii interesanţi pe care i-a cunoscut şi tinerii dornici de a face schimbări în ţară.

„Sunt recunoscător Moldovei pentru că am avut ocazia să întâlnesc multă lume interesantă, în special, oameni tineri plini de energie şi entuziasm. Cred că atâta timp cât ţara are tineri talentaţi, educaţi şi dornici de a face o schimbare pozitivă, ţara are un viitor, unul frumos”, a declarat ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit.

Reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Chişinău au adăugat că sunt recunoscători pentru bucatele gustoase şi tradiţiile moldoveneşti, care sunt frumoase. Ziua Recunoştinţei este sărbătorită anual de americani în ultima zi de joi din luna noiembrie. În Statele Unite, cele mai multe întreprinderi sunt închise în această zi, pentru a le permite angajaţilor să fie alături de membrii familiei.