PNL îl acuză pe primarul general interimar că ar fi întârziat nejustificat adoptarea bugetului RADET, măsură minimală care să permită continuarea activităţii Regiei, şi că nu a reuşit să găsească o soluţie în ceea ce priveşte corelarea preţului gigacaloriei şi preţul pe care primăria îl plăteşte regiei.

De asemenea, liberalii îl acuză pe primarul interimar că nu a pus în aplicare punctul din Acordul pentru Bucureşteni privind auditul la nivelul Primăriei, susţinând că, în ciuda hotărârii de Consiliu General care îi permite şi îl însărcinează pe primarul Bucureştiului să contracteze servicii de audit, nici până în prezent nu avem o situaţie a implementării acestei decizii.

În rândul nemulţumirilor liberalilor cu privire la activitatea primarului interimar se numără şi faptul că primarul UNPR ar refuza să publice contractele de achiziţii publice.

Surse politice declarau că primarul general interimar al Bucureştiului, Ştefănel Marin, ar putea fi destituit din funcţie prin votul consilierilor generali ai PSD şi PNL, însă precizau că cele două partide nu s-au înţeles şi asupra unui înlocuitor.

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabont (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Bucureştiului în 15 septembrie, după ce instanţa a decis definitiv arestarea preventivă a acestuia, pentru luare de mită. Recent, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, acesta fiind în arest la domiciliu.