(FOTO) Marele Zid Chinezesc, acoperit cu zăpadă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Imagini cu Marele Zid Chinezesc acoperit cu zăpadă au fost surprinse în ultimele zile, după ce autorităţile din China au emis avertizări legate de căderi masive de omăt în regiunea de nord a ţării.

chi-GettyImages-49_3508324k

Potrivit sursei citate, furtunile de zăpadă au afectat zone vaste din nordul Chinei, în special în regiunile Beijing, Tianjin şi Hebei, precum şi în cele din vecinătatea Mongoliei.

chi-GettyImages-49_3508319k

Imaginile cu Marele Zid Chinezesc acoperit cu zăpadă au fost publicate de numeroase agenţii de presă din lume.

chi-GettyImages-49_3508320k

Se întâmplă destul de rar ca în această perioadă a anului să se înregistreze căderi masive de zăpadă în această zonă.

Construit pe parcursul secolelor de către diverşi împăraţi ai Chinei pentru a preveni invaziile mongole, Marele Zid Chinezesc a suferit diverse modificări, anumite porţiuni ale acestuia fiind transformate în sectoare tematice pentru a face faţă numărului imens de turişti care vin anual aici.

chi-GettyImages-49_3508327k

Aproximativ 8.000 de kilometri din structură datează din perioada Dinastiei Ming, între secolele al XIV-lea şi al XVII-lea. Această porţiune este considerată de către unii drept construcţia originală.

Din această porţiune, aproximativ 2.000 de kilometri constau în terasamente naturale, iar restul de 6.000 de kilometri din zidul original construit în timpul Dinastiei Ming.

chi-GettyImages-49_3508328k

Alături de porţiunile construite în alte perioade, lungimea totală a zidului este de aproximativ 21.000 de kilometri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...