Corespondentul Washington Post în Iran a fost condamnat la închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corespondentul Washington Post în Iran, Jason Rezaian, care a fost arestat în iulie 2014 pentru spionaj, a fost condamnat la închisoare, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al autorității judiciare din Iran, care nu a precizat durata executării pedepsei, informează AFP.

„Verdictul include o pedeapsă cu închisoarea”, a declarat purtătorul de cuvânt Gholamhossein Mohseni Ejeie, citat de agenția oficială Irna, care a adăugat că nu poate să dea mai multe detalii.

În data de 11 octombrie, același purtător de cuvânt a anunțat că s-a pronunțat un verdict în procesul jurnalistului iraniano-american în vârstă de 39 de ani, dar nu a făcut nicio precizare în plus.

Jason Rezaian a fost acuzat de spionaj și „colaborare cu guverne ostile” și a fost arestat în iulie 2014 la domiciliul său din Teheran. El era corespondent al cotidianului american de peste doi ani. El a fost condamnat de tribunalul revoluționar din Teheran, o instanță specială care judecă dosarele politice sau care aduc atingere siguranței naționale. Jurnalistul riscă până la 20 de ani de închisoare.

Șeful secției externe a Washington Post, Douglas Jehl, a precizat într-un comunicat că este la curent cu informațiile din mass-media iraniene, dar pentru moment nu știe nimic în plus.

„Fiecare zi pe care Jason o petrece în închisoare este o nedreptate deoarece el nu a făcut nimic rău”, a afirmat Douglas Jehl. El a adăugat că după 488 de zile de arest Iranul nu a adus nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor formulate împotriva ziaristului.

„Procesul și condamnarea sa sunt un simulacru și el trebuie să fie eliberat imediat”, a spus șeful secției externe a cotidianului Washington Post.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...