(VIDEO) Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au adus un omagiu victimelor atentatelor de la Paris

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipajul de pe Stația Spațială Internațională (ISS) și controlorii de zbor din întreaga lume au păstrat un moment de reculegere în această săptămână pentru victimele atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris.

Personalul de pe stația spațială s-a alăturat întregii lumi uluite și îndoliate după atacurile care au ucis 129 de persoane și au rănit 352. Cei șase astronauți de pe ISS au luat parte la omagiul adus luni, 16 noiembrie, au anunțat oficiali ai NASA, scrie Agerpres.

Un videoclip al NASA îl arată pe astronautul american Kjell Lindgren încetându-și activitatea și plutind în imponderabilitate pentru a păstra un moment de reculegere.

„Am fost, evident, șocați și întristați de ceea ce s-a întâmplat la Paris și suntem alături de oamenii din întreaga lume care luptă […] împotriva terorismului și pentru tot binele nostru comun”, spune comandantul ISS, Scott Kelly, în film.

A doua zi după atentate, Kelly a adus un omagiu victimelor postând pe Twitter o frumoasă panoramă a Parisului realizată de pe Stația Spațială, publicată inițial la 1 noiembrie.

„Gândurile noastre sunt cu voi”, a scris el, unind gândurile echipajului său aflat dincolo de lume cu cele ale tuturor celor aflați pe Pământ.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...