Artista care a strălucit la cea de-a 16-a ediţie a galei Latin Grammy Awards a fost Natalia Lafourcade, în vârstă de 31 de ani. Ea şi-a adjudecat patru premii pentru „Cântecul anului”, „Înregistrarea anului”, „Cel mai bun album de muzică alternativă” şi „Cea mai bună piesă alternativă a anului”, toate pentru cântecul „Hasta la raíz”.

Premiul "Cel mai bun album al anului" a fost luat de Juan Luis Guerra şi trupa sa „4.40”. Interpretul a dedicat trofeul familiei sale din Republica Dominicană.

În cadrul galei a fost acordat şi premiul pentru cel mai bun album de muzică urbană. Acesta i-a revenit lui Tego Calderón. Columbienii de la „Monsieur Periné” au obţinut trofeul pentru debut, iar premiul "Cel mai bun album pop" a fost câştigat de Alejandro Sanz.

După recitalul susţinut pe scena din Grand Garden Arena a hotelului-cazino MGM din Las Vegas, formaţiile „Maná” şi „Los Tigres del Norte” au scos o pancartă cu mesajul „Hispanici uniţi. Nu votaţi pentru rasişti!”.

Artiştii au reamintit că Statele Unite sunt a doua ţară din lume care are cel mai mare număr de locuitori vorbitori de spaniolă şi au încurajat populaţia hispanică să meargă la vot la viitoarele alegeri prezidenţiale.