Preşedintele Comisiei Electorale de la Comrat, Valentin Cara, a prezentat un raport în faţa Curţii, informând despre modul în care s-au desfăşurat alegerile. Astfel, în perioada campaniei, precum şi în ziua alegerilor, din partea concurenţilor electorali au parvenit 29 de plângeri legate de inexactităţi în listele electorale şi de agitaţie electorală în ziua scrutinului. Potrivit lui Cara, neregulile depistate, precum dispariţia buletinelor sau a ştampilelor, nu au fost în măsură să influenţeze totuşi rezultatele alegerilor şi asta pentru că buletine de vot au ajuns pentru toţi doritorii de a vota, iar ştampila care dispăruse a fost înlocuită imediat cu alta nouă. „În ceea ce priveşte folosirea buletinelor de vot şi a ştampilelor cu scopul falsificării, asemenea plângeri la CEC nu au parvenit”, a declarat şeful Comisiei, citat de gagauzinfo.md.

Amintim că la alegerile din Găgăuzia, pe 22 martie, a câştigat candidatul susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Irina Vlah, care a obţinut 51,01% din numărul total de voturi.

Pe durata campaniei electorale, Irina Vlah a fost susţinută masiv de Moscova. Într-un reportaj al postului rusesc de televiziune Pervîi Kanal, difuzat în ziua alegerilor, Irina Vlah a fost prezentată drept favorita Moscovei şi a subliniat că pledează pentru relaţii strânse cu Federaţia Rusă, dar şi cu autorităţile de la Chişinău.
 
Totodată, după încheierea procesului de vot, contracandidatul Nicolai Dudoglo a prezentat o solicitare la CEC-ul regiunii, cerând sistarea retransmisiunii postului Rossia24 pe teritoriul Găgăuziei până pe 5 aprilie 2015 şi asta pentru că, în timpul campaniei electorale, canalul TV a susţinut candidatura Irinei Vlah, încălcând astfel legislaţia electorală a RM, precum şi Legea cu privire la alegerile din Găgăuzia.
 
Mai mult, cu două săptămâni înaintea alegerilor, trei deputaţi ruşi au mers în autonomia găgăuză şi au făcut campanie electorală în favoarea aceluiaşi candidat, vizită care a stârnit mai multe critici.
 
Ulterior, după ce s-a anunţat că noul başcan al Găgăuziei este Irina Vlah, mai mult lideri politici din Rusia şi-au exprimat mulţumirea, iar reprezentantul special al Kremlinului pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, a declarat că instalarea Irinei Vlah în funcţia de başcan înseamnă că „tendinţa apropierii de Rusia a început”.