Şapte persoane au fost arestate în dosarul privindu-l pe atentatorul sinucigaş Bilal Hadfi, în cursul a şase percheziţii întreprinse la Bruxelles, mai ales în cartierul Molenbeek, considerat o placă turnantă a jihadismului european.

Alte două arestări au fost operate în cadrul mai general al anchetei referitoare la atentatele comise vineri seară în capitala Franţei, a indicat Parchetul federal belgian.

Dosarul lui Bilal Hadfi, 20 de ani, de naţionalitate franceză, dar rezident în Belgia, a fost deschis la începutul lui 2015, după plecarea jihadistului în Siria.

Pe lângă Molenbeek, percheziţii au mai avut loc şi în cartierele Uccle, Bruxelles-centre şi Jette, vizând 'anturajul direct al lui Hadfi, familia şi prietenii', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului.

O altă operaţiune a fost întreprinsă în cartierul bruxellez Laeken, în cadrul dosarului privind atentatele de la Paris, o persoană fiind reţinută pentru audiere.

Două percheziţii suplimentare au fost efectuate mai târziu la Jette şi Molenbeek-Saint-Jean, soldate cu reţinerea a încă unei persoane.