Deputaţii din Camera Reprezentanţilor, dominată de republicani, au dezbătut proiectul de lege care prevede anularea măsurii de primire a refugiaţilor.

În ciuda opiniilor contradictorii, lansate de deputaţii americani, proiectul de lege a fost aprobat cu 289 de voturi „pentru” şi 137 – „împotrivă”. Asta deşi liderul de la Casa Albă a declarat că va folosi formula veto şi va promulga această lege. Şi candidatul republican înscris în cursa pentru prezidenţiale, Ben Carson, a criticat planul propus de Barack Obama cu privire la găzduirea unui număr impunător de refugiaţi.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Consiliului privind relaţiile americano-islamice, cu sediul la Washington, a denunţat comentariile lui Carson şi le-a numit „fără scrupule”. Acum două luni, autorităţile de la Washington au comunicat că SUA vor primi 15.000 de refugiaţi din Siria, pentru anul fiscal care a început în octombrie, iar până în 2016 numărul acestora ar putea creşte până la 85.000. După atacurile de săptămâna trecută, de la Paris, mai mulţi guvernatori americani au declarat că Statele Unite ar putea să nu mai primească refugiaţi sirieni.