Vlad Filat rămâne în arest

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Vladimir Filat rămâne în arest. Curtea de Apel Chişinău a menţinut în vigoare decizia judecătoriei Buiucani privind ţinerea în arest a deputatului, pentru încă 30 de zile.

Filat s-a prezentat miercuri la ședința de judecată de la Curtea de Apel, unde a fost examinat recursul avocaților, privind plasarea fostului premier în arest la domiciliu. Acestuia i s-a interzis de către procurori să facă declarații pentru presa.

Procurorul Adriana Bețișor spune că presa nu are acces la declarațiile lui Vlad Filat din motiv că mesajele lui ar putea „pereclita mersul anchetei”.

Filat este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. Acesta este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la controversatul om de afaceri Ilan Shor mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă în mărime de la 160 de mii la 200 de mii de lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...