Socialiștii cer demisia lui Tănase: „E complicele celor care au capturat statul?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor consideră că președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a făcut mai multe declarații „incompatibile” cu funcția pe care o ocupă, solicitând în acest sens demisia sa.

În acest sens, socialiștii au depus marți o sesizare la Curtea Constituțională de interpretare a stării de incompatibilitate a funcției de judecător a lui Alexandru Tănase.

Ei au invocat în acest sens demisia fostului președinte al Curții, Dumitru Pulbere, demis în 2010 din funcție pe motiv că ar fi făcut declarații politice.

„Astăzi, apelăm în special la declarația domnului Tănase, precum că Republica Moldova este un stat capturat și totodată în alte declarații domnul Tănase a menționat că Parlamentul nu este pasibil dizolvării. Respectiv apare întrebarea absolut logică: Dacă Moldova este un stat capturat, cum a declară domnul Tănase, de ce dumnealui nu permite și nu vede posibilitatea dizolvării parlamentului? Domnule Tănase, în cazul în care Curtea Constituțională nu oferă soluții foarte clare de ieșire din situația de captivitate, înseamnă că poate sunteți complice a acelor persoane care au capturat statul?”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Socialiștii au reiterat faptul că scopul lor este declanșarea alegerilor anticipate.

„În această ordine de idei noi sesizăm Curtea să interpreteze principiul independenței judecătorului constituțional prin prisma declarațiilor domnului Tănase care sunt efecte ale încălcării principiului independenței judecătorului. Totodată solicităm ca Înalta Curte să ne spună dacă capturarea statului și conducerea prin interpuși nu este temei de dizolvare a Parlamentului”, a mai spus Batrîncea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...