Papa Francisc, despre atentatele de la Paris: „Violența în numele lui Dumnezeu este o blasfemie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, „tristețea profundă” după atentatele de la Paris și a insistat că utilizarea numelui lui Dumnezeu pentru a justifica violența și ura este „o blasfemie”.

„Atâta brutalitate ne lasă fără grai și ne întrebăm cum inima omului poate concepe și realiza astfel de evenimente oribile, care au bulversat nu numai Franța, ci întreaga lume”, a spus suveranul pontif în timpul rugăciunii Angelus în Piața Sfântul Petru din Roma.

„În fața unor astfel de acte, nu putem decât condamna acest afront incalificabil la adresa demnității ființei umane”, a adăugat papa.

„Vreau să reafirm cu tărie că violența și ura nu rezolvă problemele umanității și că utilizarea numelui lui Dumnezeu pentru a justifica acest impuls este o blasfemie!”, a insistat el, aplaudat călduros.

Pontiful s-a rugat pentru ca „în inimile tuturor să se nască gânduri de înțelepciune și propuneri de pace” și a cerut miilor de credincioși să se reculeagă câteva momente în tăcere împreună cu el.

Atacurile care au lovit Parisul vineri seara s-au desfășurat în 33 de minute în șase locuri diferite, soldându-se cu cel puțin 129 de morți și peste 350 de răniți.

Într-o primă reacție sâmbătă, Vaticanul a cerut să nu se cedeze panicii, mai ales în apropierea începerii Jubileului Milostivirii la Roma.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...