Elveția vrea reintroducerea controalelor la frontierele țării, după atentatele de la Paris

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Elveția trebuie să ia măsuri de întărire a controalelor la frontierele sale, în urma atentatelor de vineri seară de la Paris, soldate cu cel puțin 129 de morți și peste 350 de răniți, a declarat ministrul apărării și protecției civile, Ueli Maurer.

Autoritățile elvețiene au indicat sâmbătă că vor intensifica securitatea la frontiere, fără însă a da detalii, scrie Agerpres.

„Sunt în favoarea întăririi controalelor la frontierele noastre. Până acum acesta a fost un tabu din punct de vedere politic. Acum însă, măsura reintroducerii controalelor la frontiere este necesară”, a afirmat ministrul, potrivit căruia brigada de polițiști de frontieră ar trebui întărită.

„În următoarele câteva zile, trebuie să discutăm dacă ar trebui să ne securizăm mai bine granițele, așa cum fac vecinii noștri”, a adăugat el pentru SonntagsBlick, insistând că, „în mod clar, (regulile) Schengen-Dublin nu mai funcționează”.

Ministrul Ueli Maurer este membru al Partidului Poporului Elvețian (SVP), antiimigrație, care a obținut cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare din octombrie, după o campanie în care a militat împotriva reformării politicii în materie de azil.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...